Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Växjö
VÄX

Mullsjö i förarsätet - krigade omkull Växjö

25 mars 2019 21:30
SM-slutspel Herr

Det bjöds på en hel del känslor och mål i kvartsfinal nummer tre mellan Mullsjö och Växjö under måndagen. Efter att hemmalaget kört över smålänningarna efter två perioder krigade gästerna in i det sista - matchen slutade 7-5 till Mullsjö som nu leder med 2-1 i matcher.


Resultatet:

Mullsjö - Växjö 7-5 (3-1, 3-0, 1-4)

Mål Mullsjö: Tim Braillard 2, Kim Ganevik, Henrik Olofsson, Daniel Gidske, Anton Vestlund, Pelle Tarenius

Mål Växjö: Johan Roos 2, Magnus Jansson, Manuel Engel, André Andersson

Rubrikerna:

– Fem minuter och 15 sekunder behövde Kim Ganevik för att ge hemmalaget ledningen. Magnus Johansson kvitterade kort därefter men innan första perioden var slut hade Henrik Olofsson och Daniel Gidske gjort både 2-1 och 3-1 - inom loppet av 30 sekunder.

– Hemmalaget fortsatte med två snabba mål i mittenakten, denna gång var det en minut och 18 sekunder mellan Anton Vestlund och Pelle Tarenius målfiranden. Vestlunds mål blev omdiskuterat, medan hemmalaget jublade menade gästerna att bollen aldrig var över linjen. Den andra perioden tillhörde Mullsjö både målmässigt och skottmässigt.

– Tim Braillard gjorde sitt andra för kvällen i inledningen av den tredje perioden - som innebar 7-1 för Mullsjö. Men med tio minuter kvar av matchen hittade Växjö en andra växel. Manuel Engel, André Andersson och Johan Roos snyggade till siffrorna ordentligt med fyra mål. Närmare än så kom inte gästerna.

– Det hettade till rejält i slutsekunderna i matchen där Magnus Jansson och Anton Vestlund åkte ut två minuter för hårt spel samtidigt som Rikard Eriksson och Johan Roos fick ett varsitt rött kort.