Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Endre
END
Borta
Täby
TÄBY

Täby höll undan på Gotland - uddamålsslog Endre

15 mars 2019 21:10
SSL Dam

Efter 0-4 mer än halvvägs in i den andra akten satt Täby ordentligt i förarsätet borta mot Endre. Gotlänningarna skulle dock krypa närmare och skapade dramatik ända in i det sista, men trots Sara Steens reducering till 6-7 kunde Täby hålla undan och plocka tre blytunga poäng i kampen om en hemmaplansfördel till kvartsfinalen.


Resultatet:

Endre - Täby 6-7 (0-1, 3-5, 3-1)

Mål Endre: Sara Steen 2, Elin Roos 2, Linnéa Wallgren, Ellen Bäckstedt

Mål Täby: Julia Croneld 2, Sara Attermo, Malin Blohm, Moa Tschöp, Josefin Ulvhag, Matilda Sjödin

Rubrikerna:

– ICA Maxi Arena slog på fredagskvällen upp portarna för ett stekhett möte i den övre halvan av SSL-tabellen. Femman Endre tog emot fyran Täby i kampen om en hemmaplansfördel till den nalkande kvartsfinalen - och det var till slut Täby som skulle gå segrande ur striden och plocka med sig samtliga tre poäng.

– Gästerna från Stockholm gick nämligen upp till 0-4 efter knappa 13 minuter in i den andra perioden. Efter en timeout och ett målvaktsbyte skulle dock hemmalaget sakta komma tillbaka och när lagen klev in i den tredje akten var det 3-6 för gästerna. Väl där gick Täby upp till 3-7 innan Endre åter började kämpa sig in i matchen - och med mindre än två minuter kvar hängde Sara Steen in sitt andra mål när hon reducerade till 6-7. Närmare än så kom dock inte hemmalaget och Täby plockade tre blytunga poäng.

– Segern för stockholmarna innebar att laget mer eller mindre har säkrat minst en fjärdeplats. Laget ligger sex poäng före Endre, men med en överlägset bättre målskillnad.

– Med sina 1+2 blev Ellen Bäckstedt poängbäst i för Endre. Tvåmålskyttar blev såväl Sara Steen som Elin Roos i hemmalaget. I Täby gjorde Sara Attermo och Matilda Sjödin tre pinnar, medan Julia Croneld blev lagets enda tvåmålsskytt.