Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Jönköping
JIK

Bilinskas show räckte inte - JIK knep bonuspoängen i Karlstad

15 mars 2019 21:45
SSL Dam

Karlstads Luize Bilinska låg bakom fem av hemmalagets sex mål i fredagskvällens rafflande fight mot gästande Jönköping. Det räckte dock inte för värmlänningarna i det täta mötet som fick avgöras först i ett förlängningsspel, där Micaela Lundmark fixade extrapoängen för bortalaget som därmed klev upp på en sjätteplats i SSL-tabellen.


Resultatet:

Karlstad - Jönköping 6-7 e. för. (2-0, 4-3, 0-3, 0-1)

Mål Karlstad: Luize Bilinska 3, Frida Swahn 2, Adina Augustsson

Mål Jönköping: Felicia Glad 2, Cajsa Elm 2, Jennie Bylander, Micaela Lundmark, Ellen Svensson

Rubrikerna:

– Karlstad hade chansen att säkra spel i SSL även nästa säsong vid full pott mot Jönköping på fredagsaftonen. Hemma i Colorama Arena började värmlänningarna också starkt med en stekhet Luize Bilinska i spetsen, som med dubbla fullträffar såg till att ge Karlstad en tvåmålsledning efter den första akten.

– Trots att JIK hämtade ikapp underläget i mittperioden skulle värmlänningarna åter gasa ifrån. Hemmalaget hade 6-3 efter den första akten - där tjeckiskan Bilinska hade stått för imponerande fem poäng - men i den tredje skulle Jönköping komma tillbaka. Med tre raka fullträffar var det 6-6 på tavlan efter ordinarie tid och mötet fick gå till en förlängning, där Micaela Lundmark fixade bonuspoängen för smålänningarna.

– Utöver Bilinska stod Frida Swahn för en stark insats - och gjorde två mål och två målgivande passningar för hemmalaget.

– I Jönköping var återigen Felicia Glad förgrundsfigur och noterades även hon för två mål och två assist.

– Segern för Jönköping innebar att laget gick om Rönnby, som förlorade mot KAIS Mora parallellt, och placerar sig därmed på en sjätteplats i tabellen. Karlstad klev i och med poängen upp på en elfteplats och har fyra poäng ner till nästjumbon Göteborg.