Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Warberg
WIC

Jönköping säkrade slutspelsplatsen

9 mars 2019 16:00
SSL Dam

Efter två jämna perioder mellan Jönköping och Warberg så kunde hemmalaget sedan se till att säkra slutspelsplatsen med fyra mål i den sista perioden. Noterbart är även att hemmalaget hade sex olika målskyttar när gästerna besegrades med 6-2.


Resultatet:

Jönköping - Warberg 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Mål Jönköping: Elin Rejgård, Clara Lundell, Alma Kilpeläinen, Moa Jakobsson, Cajsa Elm, Micaela Lundmark

Mål Warberg: Sandra Hawerman, Jenny Dahl

Rubrikerna:

– Med endast en minut kvar av den första perioden såg Elin Rejgård till att hemmalaget tog ledningen, men 41 sekunder senare kvitterade Sandra Hawerman för gästerna. Mittenakten var fortsatt jämn mellan de båda lagen och även där svarade lagen för ett varsitt mål.

– I den sista perioden kunde hemmalaget sedan dra ifrån genom att göra fyra mål. Med tre minuter kvar av matchen tog gästerna time out men det gav ingen utdelning. Jönköping vann till slut med 6-2.

– Clara Lundell som noterats för två mål och fyra assist innan dagens möte svarade idag för två nya poäng - ett mål och en assist. Noterbart är att Jönköping hade sex olika målskyttar i dagens möte. Jenny Dahl i Warberg gjorde idag sitt nionde SSL-mål för säsongen.

– Jönköping är i och med dagens tre poäng klara för slutspel. Smålänningarna är sexa med 35 inspelade poäng - och har tio poäng ned till Malmö under slutspelsstrecket med nio poäng kvar att spela om. Warberg är fortsatt elva med fem poäng ned till Göteborg under det nedre strecket, Göteborg som imorgon möter Täby.