Hemma
Sirius
SIR
Borta
Göteborg
GOT

Sirius över strecket - Gräll tongivande åt båda håll

10 februari 2019 21:15
SSL Dam

Defensivt stängde hon igen med fina räddningar och offensivt bidrog hon med en avgörande assist. Jennifer Gräll var en nyckel i Sirius tunga hemmaseger över Göteborg - tre poäng som betyder att Uppsalalaget intar säker mark.


Resultatet:

Sirius - Göteborg 6-3 (1-1, 4-0, 1-2)

Mål Sirius: Agnes Wiklund 2, Caroline Ericsson, Marie Schoeps-Jonsson, Maja Brodin, Amanda Ljunggren

Mål Göteborg: Jorunn Göransson, Moa Rylander, Sara Johnsson

Rubrikerna:

– Sexpoängsmatchen i SSL:s överlevnadsstrid vanns av Sirius. Uppsalalagets tre poäng innebär att man avancerar från plats tretton till tio i tabellen, ett hopp som ger säker mark.

– Göteborg var däremot det lag som fick den bästa starten i IFU Arena. Inför nära på 500 åskådare sköt Sara Johnsson 0-1 till gästerna med fem minuter på klockan. Caroline Ericsson utjämnade senare och lagen lämnade den första perioden lika på ett.

– Mittperioden blev sedan avgörande där Sirius ryckte sig loss med fyra raka bollar. Bakom rycket låg Agnes Wiklund, som noterades för såväl 2-1 som 3-1. Det första av de båda målen kom till efter en framspelning av målvakten Jennifer Gräll.

– Gräll var en av många Siriushjältar för aftonen och noterade 80 % räddningar. Målvaktens stora insats ledde till att de blåsvarta spelade hem sin andra raka seger.