Lördag
16 Sep 8 matcher
Söndag
17 Sep 4 matcher
Onsdag
20 Sep 1 match
Fredag
22 Sep 1 match
Idag 6 matcher
Söndag
24 Sep 5 matcher
Måndag
25 Sep 1 match
Torsdag
28 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 8 matcher
Hemma
Örnsköldsvik
ORN
Borta
Malmö
MAL

Efterlängtad trepoängare för Örnsköldsvik - lämnar jumboplatsen

12 januari 2019 18:05
SSL Dam

Efter 15 spelade matcher kunde nykomlingen Örnsköldsvik äntligen få jubla över en trepoängare. I en tät kamp mot Malmö var det ständigt ångermanlänningarna som satte sig i förarsätet - och kunde till slut hålla undan och vinna hemma i Skyttis Arena med uddamålet.


Resultatet:

Örnsköldsvik - Malmö 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Mål Örnsköldsvik: Klara Sundell 2, Alva Sjölund, Frida Tjärnström

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Madeleine Karlsson, Marlene Lennartsson

Rubrikerna:

– Det svängde fram och tillbaka målmässigt i Skyttis Arena på lördagen. Örnsköldsvik var dock det laget som ständigt gick upp i ledningen samtidigt som gästande Malmö var jagande och kunde kvittera tre gånger om. Men när Klara Sundell med knappt två minuter kvar kunde hänga in sitt andra mål för kvällen lyckades Skånelaget inte kvittera en fjärde gång, vilket innebar att ångermanlänningarna kunde plocka sin första trepoängare för säsongen.

– 18-åriga Sundell noterades även för en assist utöver sina två fullträffar på lördagen. I Malmölägret var Ellen Rasmussen i vanlig ordning med i målprotokollet och var tillsammans med Marlene Lennartsson de mest poängproduktiva med ett mål och en assist vardera.

– Örnsköldsviks första trepoängare för säsongen innebar att laget nu har lämnat platsen som jumbo i SSL. Laget kliver förbi Sirius och har nu endast en poäng upp till säker mark, med en match mer spelad än ovanliggande Warberg.

– Malmö tappade viktiga poäng i slutspelskampen och återfinns efter 15 matcher på en niondeplats.