Hemma
Endre
END
Borta
IKSU
IKSU

Segermaskinen rullar vidare - IKSU tog tionde raka

25 november 2018 15:00
SSL Dam

IKSU Innebandy gjorde sin mäktiga segertrend tvåsiffrig på söndagseftermiddagen. I ICA Maxi Arena i Visby vände västerbottningarna och vann mot Endre IF - och kunde därmed inkassera sin tionde (!) raka trepoängare i SSL.


Resultatet:

Endre - IKSU 5-7 (1-0, 1-5, 3-2)

Mål Endre: Stephanie Boberg, Ellen Bäckstedt, Milla Nordlund, Elin Roos, Stina Ander

Mål IKSU: Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson, Ellinor Berling, Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron, Sofia Joelsson

Rubrikerna:

– I ICA Maxi Arena var det hemmalaget Endre som inledde bäst. Milla Nordlund och Elin Roos tog laget upp i en tvåmålsledning men i mittenakten tände gästande IKSU till och rakade in fem raka mål. I den tredje kom gotlänningarna tillbaka en aning, men IKSU höll undan och kunde till slut segra med 5-7.

– Poängproduktionen var utspridd i Endres lag - och poängbäst, med ett mål och en assist, blev 19-åriga Ellen Bäckstedt.

– Veera Kauppi fortsätter att haka på i toppen av SSL:s poängliga. Under söndagseftermiddagen noterades finskan för två mål och en målgivande passning, vilket innebär att hon har gjort totalt 30 poäng på tio matcher.

– IKSU:s seger var lagets tionde raka - av tio möjliga. Laget har ännu inte tappat en enda poäng och befäste därmed sin förstaplats i tabellen ytterligare. För Endres del innebar förlusten att man blir kvar på femteplatsen.