Onsdag
04 Dec 5 matcher
Torsdag
05 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 5 matcher
Onsdag
11 Dec 4 matcher
Idag 2 matcher
Tisdag
17 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 3 matcher
Torsdag
19 Dec 2 matcher
Lördag
21 Dec 9 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Höllviken
HÖL

Tung trea för Sirius - tog steget upp på slutspelsplats

24 februari 2019 18:35
SSL Herr

Sirius plockade tre blytunga poäng hemma i IFU Arena på söndagen. Skånska Höllviken besegrades med 6-3 i en jämn drabbning - en vinstmarginal som räckte för att ta Uppsalalaget upp på slutspelsplats i SSL-tabellen.


Resultatet:

Sirius - Höllviken 6-3 (1-1, 3-2, 2-0)

Mål Sirius: Filip Eriksson 2, Jakob Drews, Henrik Malmgren, Erik Storgårds, Kevin Söderling

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell, Christoffer Andersson, Johannes Wilhelmsson

Rubrikerna:

– Sirius låg inför helgens omgång en poäng bakom den slutspelsplacerade åttan Jönköping. På söndagen klev de förbi. Hemma mot Höllviken, som var törstiga att återfinna segertrenden, var det tight och ständigt en uddamålshistoria i de två inledande perioderna, när lagen turades om att gå upp i ledningen innan motståndet kvitterade.

– In till den tredje var det hemmalaget Sirius som satt i förarsätet med 4-3 - en ledning som skulle komma att växa. Kevin Söderling satte 5-3 efter drygt två minuter och kort därefter var det också 6-3 när Filip Eriksson, som även inledde målskyttet, fick sätta matchens sista fullträff.

– Då Jönköping tog två poäng i Mölnlycke tidigare under dagen kliver Sirius upp på samma poäng - och samma målskillnad - som smålänningarna. Sirius vilar dock på slutspelsplatsen (åtta) då laget har gjort fler mål framåt.

– Jakob Drews är efter söndagens match ensam ledare i Sirius interna poängliga. Drews gjorde 1+2, vilket placerar honom en poäng före Filip Eriksson som blev tvåmålsskytt. Totalt har den 27-årige forwarden gjort 53 mål.