Söndag
16 Jan 3 matcher
Tisdag
18 Jan 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Idag 1 match
Söndag
23 Jan 11 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Tisdag
25 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 5 matcher
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Växjö
VÄX

Växjö drog längsta strået i målsnål tillställning

13 februari 2019 21:50
SSL Herr

Mullsjö och Växjö bjöd upp till en ordentlig kamp i Nyhemshallen under onsdagen. Efter 60 spelade minuter stod det 2-2 på tavlan och i förlängningen var det Johan Roos som blev stor matchhjälte för Växjö. Kvällens två poäng gör att Växjö klättrar från en åttonde plats till plats fem i tabellen.


Resultatet:

Mullsjö - Växjö 2-3 e.förl. (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Mål Mullsjö: Tim Braillard, Daniel Gidske

Mål Växjö: Niklas Ramirez, Karljohan Ahlroth, Johan Roos

Rubrikerna:

– Det skiljde endast fyra poäng mellan Mullsjö och Växjö inför dagens möte och det var en riktig nagelbitare vi fick se. Efter en mållös första period var det till slut Niklas Ramirez som gav Växjö ledningen när mittenakten var drygt två minuter gammal. Men innan den tredje perioden tog vid hade Tim Braillard kvitterat för hemmalaget.

– De båda lagen följdes målmässigt åt i den tredje också. När Karljohan Ahlroth gav gästerna ledningen behövde Daniel Gidkse bara 32 sekunder för att kvittera igen för hemmalaget. Johan Roos blev sedan stor matchhjälte när han sköt extrapoängen till Växjö.

– Mullsjös poängkung Anton Vestlund, som leder den interna poängligan, var den som var poängbäst av samtliga spelare i kvällens målsnåla tillställning. Vestlund svarade för två assist och har nu gjort 40 poäng.

– Mullsjö tappar en placering i tabellen och är nu fyra eftersom Linköping under kvällen gick om efter sin seger mot Helsingborg. Växjös två poäng gör att de tar ett ordenligt kliv i tabellen och går från en åttonde plats till en femteplacering och har nu 41 inspelade poäng.