Tisdag
12 Feb 4 matcher
Onsdag
13 Feb 3 matcher
Fredag
15 Feb 6 matcher
Lördag
16 Feb 3 matcher
Idag 10 matcher
Tisdag
19 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 4 matcher
Torsdag
21 Feb 1 match
Fredag
22 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 5 matcher
Söndag
24 Feb 9 matcher
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Pixbo
PIX

Pixbo Wallenstam åter starkast i västgötaderbyt

28 januari 2019 21:35
SSL Herr

För tredje gången den här säsongen stod Pixbo Wallenstam som segrare i västgötaderbyt mot Lindås. I Lundbystrandshallen tog Mölnlyckelaget samtliga tre poäng i sin kamp om att säkra en slutspelsplats, när jumbon slogs med uddamålet.


Resultatet:

Lindås - Pixbo Wallenstam 4-5 (0-1, 2-3, 2-1)

Mål Lindås: Tim Oskar Wiklund 2, Joakim Glaerum 2

Mål Pixbo Wallenstam: Axel Larson 2, William Lindh, Daniel Calebsson, Albin Thurén

Rubrikerna:

– Det var Axel Larson som inledde målskyttet i Lundbystrandshallen i Göteborg på måndagskvällen. Hans Pixbo, med två raka segrar i västgötaderbyna mot Lindås, gick upp till 0-2 i mittenakten innan hemmalaget kom tillbaka och hade 2-2, efter mål av Tim Oskar Wiklund och Joakim Glaerum, drygt halvvägs in i perioden.

– Det dröjde dock inte länge innan gästerna från Mölnlycke åter var i ledningen. Axel Larson såg till att utöka bortalagets ledning till 2-5 i den tredje - men därefter var det Lindås som skulle få kontakt, två gånger om. Närmare än Wiklund och Glaerums reduceringar, som gjorde dem till tvåmålsskyttar, kom dock inte jumbon som till slut fick se sig besegrad för tredje gången mot Pixbo den här säsongen.

Adam Persson blev poängbäst med tre målgivande passningar på måndagskvällen. Backen har nu flest assist i Pixbo den hä säsongen.

– Pixbo tog tre viktiga poäng i sin jakt på att erövra en slutspelsplats. Mölnlyckelaget vilar just nu på en niondeplats, med en poäng bakom Dalen, som dessutom har en match mer spelad.

– För Lindås del är det fortsatt tio poäng upp till Höllviken och säker mark.