Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 2 matcher
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Torsdag
13 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 2 matcher
Lördag
15 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Växjö
VÄX

Hessmer vann derbyt åt JIK - häng på toppen

15 januari 2019 21:30
SSL Herr

Rivalitet och småländsk ära stod på spel, då var det som vanligt kaptenen som visade vägen i Jönköpings Idrottshus. Rickard Hessmer levererade ett hattrick när JIK tryckte till Växjö och blandade sig i toppstriden på allvar.


Resultatet:

Jönköping - Växjö 8-5 (4-2, 1-2, 3-1)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 3, Joel Wadsten, Otto Weidman, Simon Karlsson, Martin Glimberg, Gustav Johansson

Mål Växjö: Ludwig Persson 2, Johan Roos, Oliver Johansson, Christopher Holmér

Rubrikerna:

– Rickard Hessmer var mannen för kvällen och såväl öppnade som avslutade målskyttet i den här derbyfesten. JIK:s kapten och ledargestalt slog dit 1-0 med bara 25 sekunders (!) spel och punkterade tillställningen med sitt 8-5 i slutminuten, framspelad av Martin Glimberg. Däremellan hann även Hessmer ytterligare en fullträff och Jönköpings nummer 57 gjorde alltså ett hattrick.

– Otto Weidman gav tillsammans med nämnde Hessmer och Glimberg hemmalaget en drömstart. Efter att Hessmer gett Jönköping ledningen fyllde Weidman på till 2-0, innan Glimberg slog dit trean. Växjö stack upp med dubbla reduceringar i den första perioden, men det var JIK som gick till vila i tvåmålsledning.

– Avståndet hämtades dock upp av Växjö, till stor del tack vare Ludwig Persson. Poängkungen slog till två gånger om i mittenakten innan Oliver Johansson utjämnade till 5-5 med 1.21 spelat av slutperioden.

– Nu blev det ändå seger för JIK, sedan unge talangen Simon Karlsson skjutit det matchvinnande målet. 8-5 tar upp Jönköping på 32 poäng och en sjundeplats, bara fyra poäng från tabelltrean Linköping. Växjö å sin sida är kvar på femteplatsen.