Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Idag 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Falun
FAL

Solid mittperiod bäddade för Faluns seger

9 januari 2019 22:10
SSL Herr

Falun ligger fortfarande Storvreta hack i häl i SSL:s toppstrid. I Wallenstamhallen i Mölnlycke låg en stark mittenakt bakom dalalagets elfte trepoängare för säsongen, när man besegrade Pixbo Wallenstam med 7-9.


Resultatet:

Pixbo - Falun 7-9 (2-1, 1-6, 4-2)

Mål Pixbo: Martin Östholm 2, Charlie Sköld 2, Gustav Fritzell 2, Andreas Stefansson

Mål Falun: Rasmus Enström 3, Alexander Galante Carlström 2, Omar Aldeeb, Malte Lundmark, Emil Johansson, Johannes Larsson

Rubrikerna:

– Hemmalaget Pixbo inledde bäst hemma i Wallenstamhallen när tabelltvåan Falun gästade. Martin Östholm satte sitt lag i förarsätet innan Charlie Sköld utökade, men det sista ordet i perioden fick Rasmus Enström som smällde in reduceringen.

– Det var mittperioden som bäddade för Faluns seger i Mölnlycke på onsdagen. Dalalaget stänkte in sex baljor mot Pixbos en och hade 3-7-ledning med sig in i den andra pausvilan. Väl i tredje kröp Pixbo allt närmare, men bortalaget höll undan och vann till slut matchen med 7-9.

– Med sina tre assist var det Jens Milesson som stack ut poängmässigt i Pixbos lag. Backen har nu stått för elva målgivande passningar och är bäst i den poängkolumnen för Mölnlyckelaget.

– I Faluns manskap levererade såväl Rasmus Enström som Malte Lundmark. Duon noterades för tre poäng vardera, där den förstnämnde stänkte in ett hattrick.

– Falun fortsätter att flåsa Storvreta i nacken när det fortsatt endast skiljer en poäng mellan de två rivalerna. Sjuan Pixbo hade chans att skapa utrymme ner till ingenmansland, men vilar just nu på samma poäng som åttan Jönköping och nian Kalmarsund.