Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Lindås
LIND

Tredje raka för Växjö

18 november 2018 20:05
SSL Herr

Under söndagen besegrade Växjö nykomlingen Lindås med 9-4. Efter en jämn förstaperiod kunde smålänningarna sedan kontrollera spelet och se till att Lindås fick åka hem utan poäng. Söndagens tre pinnar gör att Växjö går upp på en fjärdeplats i tabellen.


Resultatet:

Växjö - Lindås 9-4 (3-2, 2-0, 4-2)

Mål Växjö: Johan Roos 2, Markus Jonsson 2, Manuel Maurer 2, Niklas Ramirez, Ted Nivestam, Karljohan Ahlroth

Mål Lindås: John Hellman, Oskar Henriksson, Joakim Glaerum, Patrik Malmström

Rubrikerna:

– Efter drygt fyra minuter in i matchen hade Lindås tagit ledningen med 2-1, men Växjö tog tillbaka ledningen och hade efter en stabil mittenakt satt sig i förarsätet med en tremålsledning. Matchen slutade 9-4 till hemmalaget.

– Niklas Ramirez och Ted Nivestam hade gått poänglösa i tre respektive fyra matcher men skrev idag in sig i poängprotokollet igen.

– Lindås John Hellman gjorde sitt första mål för säsongen senast mot Kalmarsund, idag höll han sig framme igen och byggde på målskörden.

– I och med söndagens tre poäng klättrar Växjö en placering och är nu fyra med 25 poäng. Lika många poäng som Linköping och Mullsjö, men smålänningarna har bättre målskillnad. Lindås är fortsatt kvar i botten med sju inspelade poäng och har fyra poäng upp till Helsingborg över nedflyttningsstrecket.