Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Idag 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Sirius
SIR

Tre nya poäng för Sankells Växjö

14 november 2018 20:40
SSL Herr

Växjö tog en efterlängtad trepoängare senast och hade siktet inställt på tre nya poäng när Sirius kom på besök. Hemmalaget hade ledningen matchen igenom och trots en stark sista period från gästerna kunde Växjö vinna med 8-5.


Resultatet:

Växjö - Sirius 8-5 (3-2, 2-0, 3-3)

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Ludwig Persson 2, Tobias Bergfors, Felix Göthberg, Manuel Maurer, Victor Hansson

Mål Sirius: Henrik Malmgren, Joakim Olsson, Filip Eriksson, Erik Storgårds, Jakob Drews

Rubrikerna:

– Det var till en början jämnt mellan Växjö och Sirius. Efter första perioden hade hemmalaget en uddamålsledning, smålänningarna utökade sedan ledningen med två bollar till i mittenakten. Trots att gästerna spelade upp sig i den sista perioden slutade matchen 8-5 till Växjö.

– Jesper Sankell noterades för tre poäng ikväll. Sankell har nu svarat för sju poäng på de två senaste matcherna. Även lagkapten Ludwig Persson och Felix Göthberg svarade för tre poäng ikväll.

– Poängbäst i Sirius var Joakim Olsson och Filip Eriksson som båda svarade för två poäng. Olsson har på de två senaste matcherna svarat för sammalagt fem poäng.

– Växjö är femma i tabellen med 22 inspelade poäng, med tre poäng upp till fyran Mullsjö. Samtidigt har Linköping lika många poäng som smålänningarna med sämre målskillnad. Sirius är tia och har nu fyra poäng upp till Jönköping på en åttondeplats.