Hemma
Sirius
SIR
Borta
Mullsjö
MUL

Mullsjö upp i topp - Braillard avgjorde sent i Uppsala

6 november 2018 21:25
SSL Herr

Efter tio spelade matcher är Mullsjö AIS fortsatt obesegrade på bortaplan. Mot Sirius på tisdagskvällen blev Tim Braillard sen hjälte i lagets sjätte raka vinst på gästande mark - en seger som dessutom tog Mullsjö upp på förstaplats i SSL-tabellen.


Resultatet:

Sirius - Mullsjö 5-6 (1-1, 1-1, 3-4)

Mål Sirius: Jakob Drews 3, Filip Björk, Johan Eriksson

Mål Mullsjö: Anton Vestlund 2, Tim Braillard 2, Rikard Eriksson, Johan Nygårdh

Rubrikerna:

– Mötet i IFU Arena i Uppsala var en ytterst tät historia. Efter två spelade perioder hade lagen gjort två mål vardera och i den tredje fortsatte det svänga fram och tillbaka. Just när mötet såg ut att gå till en förlängning klev Tim Braillard fram och rakade in 2-3 med mindre än 30 sekunder kvar av ordinarie matchtid - vilket blev den matchavgörande fullträffen.

– Poängenkungen Jakob Drews hattrick räckte inte till seger för Sirius på tisdagskvällen. Forwarden noterades dessutom för en assist och har så här långt in på säsongen gjort in 15 mål och spelat fram till tre.

– Tim Braillard tog ett skutt upp i Mullsjös interna poängliga. Den schweiziske landslagsmannen har gjort 13 poäng på de tio spelade matcherna. Etta i Mullsjö poängliga - och trea i SSL:s totala - är Anton Vestlund som gjorde två mål på tisdagskvällen.

– Segern innebar Mullsjös sjätte raka (av sex möjliga) på bortaplan. Laget har endast tappat en poäng på gästande mark och kunde efter segern mot Sirius dessutom ta klivet upp på förstaplatsen med två poäng ner till den tidigare ettan Linköping. Östgötarna har dock en match tillgodo. För Sirius del innebar kvällens möte den andra raka förlusten och Uppsalalaget placerar sig på en plats tio efter lika många spelade matcher.