Hemma
Örebro
ORE
Borta
Helsingborg
FCH

Helsingborg vinnare i bottenstriden - bortaslog Örebro

7 november 2018 21:30
SSL Herr

FC Helsingborg kammade hem full pott i det viktiga bottenmötet med Örebro. I en svängig kamp bjöd Markus Lindgjerdet och Daniel Šebek på varsitt hattrick i vardera lag - där det dock var den sistnämnde som fick segerjubla, när FCH tog sin andra seger på de fem senaste matcherna.


Resultatet:

Örebro - FC Helsingborg 6-8 (2-2, 2-3, 2-3)

Mål Örebro: Markus Lindgjerdet 3, Jacob Embretzen, Marcus Ekengren, Marcus Hjelm

Mål Helsingborg: Daniel Šebek 3, Andreas Lindholm 2, Linus Nordgren, Fredrik Azelius, Joel von Reis

Rubrikerna:

– Efter två svängiga perioder höll till slut FC Helsingborg undan i den tredje. Joel von Reis gav gästerna ledningen med två minuter kvar av ordinarie speltid, innan Fredrik Azelius fastställde slutresultatet till 6-8 med två sekunder kvar.

– Mötet i Idrottshuset i Örebro bjöd på en hattrickskytt i vardera lag. Norrmann Markus Lindgjerdet samt Helsingborgs tjeck Daniel Šebek noterades för tre fullträffar - och totalt tre poäng gjorde också gästernas Linus Nordgren: ett mål och två målgivande passningar.

– Örebro blev i och med onsdagskvällens förlust kvar på sin jumboplats. Då Helsingborg huserade strax över det nedersta sträcket - och gör så fortfarande - har nu avståndet till säker mark för bottenlagens del ökat till fyra poäng.