Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Falun
FAL

Falun uddamålssegrare i Småland

4 november 2018 18:45
SSL Herr

Inför 1401 åskådare i Fortnox Arena kunde gästande IBF Falun till slut få med sig samtliga tre poäng på söndagen. I det täta och rafflande mötet med Växjö Vipers var det firma Galante Carlström och Enström som till slut fixade segern i den tredje perioden.


Resultatet:

Växjö - Falun 5-6 (3-3, 1-1, 1-2)

Mål Växjö: Manuel Maurer 2, Tobias Bergfors 2, Ludwig Persson

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Casper Backby, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström

Rubrikerna:

– Det var minst sagt böljande och jämnt i Fortnox Arena på söndagen. De 1401 åskådarna fick se två lag vars ledningar aldrig var större än med uddamålet och efter två spelade perioder var det allt jämnt 4-4. I den tredje akten satte Tobias Bergfors hemmalaget i förarsätet - men därefter klev firma Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström fram och såg till att både kvittera och sedan också fullborda vändningen för Falun.

– Manuel Maurer, Tobias Bergfors och Karljohan Ahlroth stod för två poäng vardera i Växjö. De förstnämnda schweizaren har tillsammans med Jesper Sankell gjort flest mål i Vipers denna säsong - tio stycken.

– Duon Galante Carlström och Enström avgjorde, men poängbäst i Faluns lag blev ingen mindre än Omar Aldeeb. Forwarden stod för ett mål och en assist och tar därmed ytterligare ett kliv uppåt i SSL:s totala poängliga. Just nu har Falunspelaren noterats 19 poäng, vilket i skrivande stund placerar honom på en delad femteplats.

– Faluns seger tog laget förbi Växjö och upp på en tredjeplats i tabellen. Vipers faller i sin tur ner till en plats fem.