TÄBY

Hemmalagens semifinal - kan Täby få hål på Mora?

10 april 2018 11:30
SSL-slutspelet

Senast Täby gästade KAIS Mora och Dalarna kunde hemmalaget vända och vinna den första semifinalen. I rond två var det Täby som gick segrande ur striden efter en stark tredjeperiod. Nu väntar det tredje mötet och frågan är om dalalaget tar ytterligare en seger i hemmastaden?

KAIS Mora - Täby

Tisdag 19:00 JALAS Arena

Två semifinaler och två hemmavinster - kan KAIS Mora få Täby på fall igen?

I den första semifinalen var det KAIS Mora som hemma i Unihoc Arena vann med 7-4, trots att Täby hade ledningen med 3-0 efter drygt nio spelade minuter. Lagkapten Anna Wijk och backen Elin Reinestad var en stor bidragande faktor i den segern, då de svarade för tre poäng vardera - två mål och en assist.

När semifinalen sedan vände till Stockholm och Täby var det stockholmarna som till slut kunde vinna med 8-3. Det var länge jämnt i matchen och efter två spelade perioder hade hemmalaget endast en uddamålsledning - 4-3. Matilda Sjödin, Jennifer Stålhult och Moa Tschöp såg då till att Täby kunde ta en komfortabel seger med fyra mål i slutperioden. Sjödin och Stålhult svarade för varsitt hattrick medan Tschöp noterades för fyra assist.

Nu har det blivit dags för rond tre mellan KAIS Mora och Täby och frågan är om det är dalalaget som tar ytterligare en hemmavinst? Eller kan Täby, med gott själförtroende från senast, få Mora på fall igen?