MORA

Täby fick Mora på fall - kvitterade matchserien

7 april 2018 19:10
SSL-slutspelet

Det var till en början en jämn tillställning mellan Täby och KAIS Mora. Men hemmalaget steppade upp mer och mer och vann till slut matchen med 8-3. Mycket tack vare Moa Tschöp, Matilda Sjödin och Jennifer Stålhult som svarade för tio poäng tillsammans.

Täby - KAIS Mora 8-3 (1-1,3-2,4-0)

Mål Täby: Matilda Sjödin 3, Jennifer Stålhult 3, Louise Wickström, Julia Croneld

Mål KAIS Mora: Jessika Eriksson, Anna Wijk, Malin Andréason

Matilda Sjödin behövde bara 19 sekunder för att ge Täby ledningen i rond två mot KAIS Mora. Men den första perioden var en jämn sådan och gästerna fick in en kvittering innan första akten var slut.

I mittenakten såg Moa Tschöp till att hemmalaget gick upp till en 3-1-ledning på 17 sekunder, först hittade Tschöp fram till Louise Wickström och sedan till Jennifer Stålhult. KAIS Mora krigade sig tillbaka och Anna Wijk skulle även hon hamna i målprotokollet. Den andra perioden hade Täby flest målchanser men det var Mora som tog tillvara på sina. Inför den tredje perioden var det uddamålet som skiljde de båda lagen åt när det stod 4-3 på tavlan.

I den sista perioden var det Täby som styrde och ställde mycket tack vare två stycken numerära överlägen. Ranja Varli fick även chansen att utöka hemmalagets ledning på straff med Amanda Hill räddade. I samband med att Jennifer Stålhult gjorde 8-3 med fem och en halv minut kvar av matchen tog gästerna time out. Men resultatet stod sig matchen ut och Täby kvitterade därmed semifinalen till 1-1. Tre spelare som stack ut extra under lördagen var Moa Tschöp som svarade för fyra assist samtidigt som Matilda Sjödin och Jennifer Stålhult svarade för tre mål vardera.