Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
Täby
TÄBY

Stekhet semifinalrepris - Mora tar emot Täby

5 april 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

Bägge lagen dansade hem sina respektive kvartsfinalserier genom tre raka segrar. Nu ställs KAIS Mora mot Täby i semifinalen igen. Fighten inleds i Unihoc Arena, där dalalaget endast förlorat en match under hela säsongen.


KAIS Mora - Täby FC

Torsdag 19:00 Unihoc Arena

För både fjolårsfinalisten KAIS Mora samt Täby FC gick kvartsfinalenserien som smort. Dalalaget inledde med en stadig hemmaseger med 7-3 och i rond två kom en riktigt islossning när laget vann med 9-0 borta i Uppsala. I den tredje, och vad som visade sig blir den sista, matchen pressade Sirius fram en förlängning där till slut Elin Reinestrand satte avgörandet.

– Vi är ett starkt lag med tre riktigt bra femmor. Jag tycker att vi i andra matchen, på bortaplan, kör över dem totalt men hemma får vi lite mer problem. Ändå tycker jag att det är skönt att det blir sudden i den sista matchen, då får vi komma in i den här tuffa slutspelskänslan litegrann, slog Elin Reinestrand fast i en intervju med SSL.se.

Nu väntar Täby i SM-semfinalen - igen. Ett Täby som även de plockade tre raka matcher mot Endre efter 7-4, 6-1 och slutligen 9-1. I sedvanlig ordning var Moa Tschöp i framkant vad det gäller poängproduktionen, då hon smällde in tre mål och sex assist.

Under fjolåret ställdes just KAIS Mora och Täby mot varandra i en semifinalserie som sträckte sig till fem matcher. Mora vann till slut, avancerade till finalen och plockade som bekant SM-guldet, men poängdrottningen Tschöp tror på sitt lag inför den stekheta drabbningen.

– Det var tight förra året, men jag tycker att vi har ett bättre lag i år än vad vi hade förra året. Får vi bara ihop det och får det att stämma på samma sätt som i kvartsfinalerna, tror jag absolut att vi kan gå hela vägen i år. Allting är ju exakt som förra året med kvartsfinal och semifinal nu - det känns som att vi får en ny chans att göra om och göra rätt, sade Tschöp i en intervju.

Fighten inleds i Unihoc Arena i Mora, där hemmalaget bara har förlorat en gång den här säsongen. Ska Täby knäcka fjolårsfinalisten direkt?