Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Med sikte på Globen - Mora vs Täby

4 april 2018 17:00
SSL-SLUTSPELET

Bägge lagen har avancerat vidare via tre raka segrar i sina respektive kvartsfinaler. Nu ställs KAIS Mora och Täby mot varandra i en semifinal - igen. Elin Reinestrand och Moa Tschöp delar sina tankar inför den stekheta serien.


Reinestrand, Mora

Kvartsfinalserien mot Sirius vann ni tämligen enkelt med 3-0 - även om Uppsalalaget tvingade fram en förlängning i den sista matchen. Varför vinner ni tre raka, tror du?

– Vi är ett starkt lag med tre riktigt bra femmor. Jag tycker att vi i andra matchen, på bortaplan, kör över dem totalt men hemma får vi lite mer problem. Ändå tycker jag att det är skönt att det blir sudden i den sista matchen, då får vi komma in i den här tuffa slutspelskänslan litegrann.

Tschöp, Täby

Dina tankar efter 3-0 mot Endre?

– Det var ingen direkt värdemätare. Jag vet inte riktigt hur bra Endre egentligen var. Dock gjorde vi det väldigt bra och kom upp i en hög nivå. Den bästa nivån vi har kommit upp i den här säsongen.

Reinestrand, Mora

Semfinalrepris på ingång. Fjolårets serie var riktigt tight innan ni vann stort i det avgörande mötet. Hur minns du den serien?

– Det var väldigt tight och också väldigt fysiskt. Men det var roliga matcher mot Täby. Precis som vi, har de ett riktigt bra lag och då brukar det bli roliga möten.

Tschöp, Täby

Tre relativt klara segrar, jämfört med en tight kvartsfinalserie mot samma lag förra året. Är det stor skillnad att kliva in i en semifinal efter att ha vunnit en tight femmatchersserie kontra tre raka?

– Det borde inte vara så stor skillnad, men det är klart att det är skönare att få vila ett par dagar istället för att kliva in och vara helt slut efter fem tuffa matcher. Det är skönt att ha lite vila i benen.

Reinestrand, Mora

Vad bör ni ser upp med vad det gäller årets upplaga av Täby?

– De har många duktiga innebandyspelare, det vet vi om. Det gäller för oss att ligga tight på dem och vara aggressiva, men ändå fokusera på oss själva och vad vi ska göra på planen.

Tschöp, Täby

Det blev ett lite längre uppehåll för er del. Hur har ni laddat upp?

– Vi har tränat på ganska mycket olika detaljer och tittat lite på hur Mora spelar. Vi har också haft lite påskledigt - folk har varit iväg och laddat på egen hand. Efter det har vi kommit tillbaka och spelat ihop oss igen.

Reinestrand, Mora

Poängproduktionen för din del var god förra slutspelet - och i år har du inlett starkt och är bara tre poäng ifrån att tangera fjolårets siffror. Hur ser du på din insats så här långt?

– När det blir slutspel går du in i någon sorts bubbla. Det gäller väl för alla spelare. Jag känner att jag också måste vara med och bidra till vinsterna och jag krigar på i varenda byte. Samtidigt spelar jag med väldigt duktiga spelare. Jag får många bra bollar och försöker skjuta ganska mycket.

Tschöp, Täby

Du gör en strålande säsong och kammar hem poängligan. Vad tror du är den största anledningen till succén?

– Det är lite olika faktorer som spelar in i varför jag har gjort fler poäng i år än vad jag har gjort tidigare. Jag har kommit från en bra försäsong, fått väldigt mycket förtroende och dessutom spelat med en fruktansvärt bra femma hela säsongen.

Reinestrand, Mora

Vad är det som talar för att KAIS Mora är ett av de två lagen i Globen den 21:a april?

– Förr hade vi kanske 1-2 femmor som vi förlitade oss på. I år har vi som sagt tre riktigt starka formationer som kan producera.

Tschöp, Täby

I fjol slog KAIS Mora ut er i en jämn serie över fem matcher. Vad krävs för att detta inte ska ske igen?

– Det var tight, men jag tycker att vi har ett bättre lag i år än vad vi hade förra året. Får vi bara ihop det och får det att stämma på samma sätt som i kvartsfinalerna, tror jag absolut att vi kan gå hela vägen i år. Allting är ju exakt som förra året med kvartsfinal och semifinal nu - det känns som att vi får en ny chans att göra om och göra rätt.