Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Rönnby
RÖN

Chans på slutspel - Karlstad mot heta Rönnby

2 mars 2018 15:00
Matchguide

Med en urstark start på det nya året har Rönnby tagit upp kampen om topplaceringarna. Nu väntar Karlstad, ett motstånd som både vill säkra kontraktet och jaga kvartsfinal.


Karlstad - Rönnby

Söndag 13:30 Colorama Arena

Fem senaste Karlstad: F, V, V, F, F

Fem senaste Rönnby: V, V, V, V, F

Segerraden sträckte sig över två matcher, sedan var Karlstad tillbaka som ett förlorande lag igen. De sex vunna poängen däremellan var dock av mycket viktig karaktär för värmlänningarna. Karlstad har haft en tung säsong och radade under en period upp sex raka förluster innan trendbrottet kom.

Endre och Jönköping slogs tillbaka, innan det alltså blev förlust med knappa 0-1 förra helgen borta mot Dalen. Det betyder att Karlstad står kvar på 22 poäng, sju ovanför nedflyttning och fem under en kvartsfinalplats. Ett lag som har just en slutspelsbiljett är Rönnby. Och de brandgula tycks inte villiga lämna ifrån sig många poäng just nu.

Formen är riktigt fin hos Rönnby, som påbörjade sin resa i rätt riktning redan innan jul. Mästarna IKSU besegrades då på bortamark och därifrån har det rullat på med åtta vinster på tio spelade matcher för Västeråslaget. Nu har Rönnby två raka 4-3-vinster bakom sig, två matcher där Elin Björkman klivit fram som segerskytt för sitt lag. Rönnby skuggar lagen ovanför i kampen för att nå en topp fyraplacering.