DAL

Dalen söker revansch mot formsvagt Örebro

24 januari 2018 11:30
Matchguide

Det är två lag som haft det tufft den senaste tiden som ska göra upp om tre nya poäng under onsdagen. Örebro som har fyra raka förluster tar emot Dalen som kommer med tre förluster i bagaget. Gästerna säker nu revansch efter att ha förlorat säsongens två tidigare möten mot Örebro.

Örebro-Dalen

Onsdag 19.00 Idrottshuset

Fem senaste Örebro: F, F, F, F, V

Fem senaste Dalen: F, F, F, V, V

Örebro har det fortsatt tungt och åkte på ytterligare en svidande förslust när serieledarna var på besök under lördagen och Falun vann med klara 10-3. Ett revanschsuget Örebro ställs nu mot Dalen och hemmalaget är i stort behov av kvällens tre poäng för att ta sig över strecket och upp på säker mark. Det är nämligen bara två poäng upp till AIK, som under onsdagskvällen möter just Falun.

Dalen har även dem en formkurva som dippat ned den senaste tiden. På de fem senaste matcherna har gästerna tre raka förluster och Umeålaget har haft det tufft på bortaplan. På tolv bortamatcher har de endast fyra vinster. Men noterbart är att Dalen inte förlorat mer en tre raka matcher denna säsong, något som talar för gästerna idag.

De båda lagen har drabbat samman två gånger denna säsong, matcher där Örebro dragit det längsta strået. Trots att närkingarna tog ledningen med 4-1 krigade sig Dalen in i matchen och matchen slutade 4-3, närmare kom inte Umeålaget. När Dalen sökte revansch på hemmaplan den 28 december fick de även då se sig besegrade, trots en jämn start på matchen hade de en uddmålsledning inför den sista perioden. Då klev Emil Lundmark fram för Örebro och satte 4-2 med drygt sju minuter kvar av matchen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Örebro-Dalen via SSL Play.