Veckans nyheter i SSL - vecka 24

15 juni 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season går på lågvarv just nu - men några nyheter trillade in den gångna veckan.


Backen blir kvar

Nacka Wallenstam IBK (SSL Dam)

Trotjänaren Madeleine Schedin blir kvar i Nacka Wallenstam även kommande vinter och är därmed klar för sin femte säsong i klubben. Backen spelade samtliga 25 matcher under Nackas premiårår i SSL.

– Madde har varit i Nacka länge nu och är helt klart en av våra viktigaste kulturbärare. Hög närvaro, bra inställning och ett stort Nackahjärta. En ledare och ett föredöme som alla lag behöver. Dessutom är hon ju en bra innebandyspelare förstås. En stabil och säker back som alltid tar jobbet. Hon är nog i topp i laget vad gäller att täcka skott och hon är väldigt följsam vilket gör henne mycket svår att ta sig förbi, säger sportchefen Jonas Löfven till Nackas hemsida.

Trotjänaren förlänger

Warberg IC (SSL Dam)

Johanna Johansson fortsätter att vara Warberg trogen. Hon har skrivit på ett nytt avtal och är därmed klar för sin nionde säsong i WIC. 29-åringens betydelse när det gäller rutin är stor.

– Jag vill fortsätta att spela innebandy och jag vill göra det i Warberg. Jag tycker att vi som lag har mycket mer att ge än vad resultaten har visat och jag vill vara med när vi tar nästa steg. Att det dessutom skett lite förändringar, till exempel att vi fått in Kent (Göransson) som huvudtränare samt ny fystränare, tror jag kan bidra till att vi tar det där steget, säger Johansson till Warbergs hemsida.

Tappar back

IK Sirius FBC (SSL Dam)

Matilda Andersson väljer att lämna Sirius. Backen, som svarade för tolv poäng på 23 matcher i vintras, tackades den gångna veckan av i klubbens sociala medier. Kommande säsong blir det allsvenskt spel med Storvreta.

Legendaren stannar

Storvreta IBK (SSL Herr)

I februari klev legendaren Mika Kohonen in som ny assisterande tränare i Storvreta. Nu står det klart att han blir kvar i den rollen. Kohonen, som skrivit på ett tvåårsavtal, kommer till hösten att leda laget tillsammans med nye huvudtränaren Oscar Lundin.

– Mika Kohonen kommer bidra med massor av kunnande och en vinnarkultur. Vi är mycket stolta att Mika fortsätter i Storvreta IBK, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl till Storvretas hemsida.

Sirius plockar in duo

IK Sirius FBC (SSL Herr)

Sirius har gjort klart med duon Kasper Broby och Oskar Domberg som ansluter från Visby. Båda kontrakten är skrivna på två år.

Kasper Broby svarade för 17 mål och 26 poäng på 25 matcher den gångna säsongen, hans första i SSL. Oskar Domberg inledde den gångna vintern i Mullsjö, men lånades sedermera ut till Visby där han hann med fem assist på tolv matcher.

– Det är såklart oerhört glädjande att det äntligen är klart. Kasper och Oskar passar perfekt in i det spel vi kommer vilja spela med fart och hög intensitet. De har fått värdefull erfarenhet från U19-landslaget samt tiden i Visby och kommer spetsa till vår spännande trupp ytterligare. Det kommer bli häftig att se blåsvart i höst, säger Sirius tränare Stefan Forsman till klubbens Facebook-sida.