03 Apr 2 matcher

Pixbo segrade i målfest mot Linköping

22 september 2017 21:08
SSL Dam

Pixbo besegrade Linköping med 7-4 i en sprakande tillställning under fredagen. Linköping stretade emot bra, men ju längre matchen led, desto mer tog hemmalaget över och det blev till slut segerreceptet.

Pixbo - Linköping 7-4 (2-3, 3-0, 2-1)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova, Sofia Greftén, Ida Sundberg, Frida Ahlstrand, Stephanie Boberg 2, Alicia Fylke.

Mål Linköping: Caroline Hansen, Malin Gustafsson, Julia Sidklev-Persson, Sofia Rissveds.

Linköping blev nollat i premiären, och fick en mardrömsstart borta mot Pixbo med underläge 0-1 efter redan 20 sekunder. Men gästerna var taggade denna afton och båda lagen bjöd på en frejdig förstaperiod där målen avlöste varandra.

Men underläget med uddamålet för Pixbo skulle vändas i den andra perioden. Hemmalaget tog då tag i matchen på med ett starkt grepp och inom loppet av sex minuter gick Pixbo från underläge 2-3 till ledning 5-3. En ledning man sedan kunde spela behärskat på.

När sedan 6-3 kom i början av den tredje perioden var matchen avgjord. Linköping orkade inte komma ikapp. Tre mål blev också segermarginalen i matchen som till slut slutade 7-4.