Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 7 matcher
Idag 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Söndag
03 Mar 4 matcher

Final 2019: Sagt på presskonferensen

26 april 2019 16:00
SM-slutspel

SM-finalen är bara en dag bort och spänningen börjar sakterligen att eskalera. Under fredagen var det dags för presskonferensen inför den stora innebandyfesten - och vi har samlat ett axplock citat från representanterna i de fyra klubbarna.


KAIS MORA

Anna Wijk

– Det är skönt att äntligen vara här. Det var längesedan vi spelade match, så vi är laddade. Det ska bli roligt att gå ut där igen och förhoppningsvis gå segrande ur matchen den här gången.

– Vi har byggt upp ett spel under säsongen och nu har Uffe kommit in och kryddat det lite. Vi har justerat lite saker och utvecklat delar av spelet. Han är meriterad och har varit med förut. Det tror jag kommer att hjälpa oss imorgon.

– Jag tycker att det här slutspelet har varit annorlunda jämfört med tidigare år. Vi har bara spelat sex matcher, vilket kan både vara positivt och negativt. Vi har spelat med mycket folk - tidigare år har vi varit ganska slutkörda, bland annat jag. Vi har många verktyg i lådan som vi kan ta med oss imorgon. Där har Uffe varit en stor bidragande faktor.

Malin Alkelöw

– Det har varit en helt okej insats från min sida den här säsongen. Det är de här matcherna man vill spela. Jag tycker inte att jag har varit kanon alla gånger, men det är viktigt att göra de avgörande målen och det har jag gjort.

Ulf Hallstensson, tränare

– Jag har ju haft en väldigt kort resa - jag är inne på min sjätte vecka. När jag kom in i verksamheten hade man byggt upp någonting över tid. Det jag har kunnat hjälpa till med är väl främst erfarenhet och en ny röst. Jag känner någonstans att de har varit innovativa och haft öppna sinnen för att göra nya saker.

– Jag vet att det inte spelar någon roll om man bär favoritstämpeln eller är utmanare. Det är 50/50 i de här finalerna.

Täby

Jennifer Stålhult

– Det känns jättebra att vara här. För mig är det första gången, så Moa och jag har nog lite olika känslor. Men jag är förväntansfull. Det är bara att gå ut och njuta.

– Det som talar för oss är att vi är inne i ett otroligt stim efter vad vi åstadkom mot IKSU, vilket var helt fantastiskt. När man väl har gjort det vill man inte gå in i en SM-final och förlora. Då vill man ta hem hela skiten. Sättet vi har gått ihop som grupp under de senaste matcherna har varit jättehäftigt. Det är nog det som kommer att vara avgörande för oss.

Moa Tschöp

– Jag försöker bara säga att vi ska gå ut och njuta. Det är fantastiskt roligt för mig också, även om jag har varit med om det här förut. Vi är inte heller nöjda med att bara ha kommit hit med tanke på vad vi har gjort.

– Detta är en ny typ av match för oss och vi är verkligen redo att kliva in i den här finalen. Alla har längtat efter det här i flera år.

Robin Andersson, tränare

– Vi kommer att jobba lika hårt som vi har gjort i både kvart och semin. Förhoppningsvis har vi den aggressivitet och disciplin i spelet som kommer att göra att vi skakar Mora rejält imorgon.

Storvreta

Mattias Samuelsson

– Det är klart att det finns en anledning till varför det är just Storvreta och Falun som är i final igen. Det sitter i väggarna hos oss och det sitter i väggarna hos Falun också. Det är inte bara kvalitet som gör det, utan de här lagen jobbar absolut hårdast. Tittar vi på pappret är det de bästa lagen, men när det väl ska göras så görs det på ett otroligt starkt sätt. Kulturen är så pass stark, därför är vi här också.

– Det kittlas väl inte mer att det är Falun som vi möter än något annat lag. Jag vill vara här, jag vill vinna och jag vill åka hem.

– Jag hoppas att det finns en växel till. Det är planen i alla fall - att man vill göra den bästa matchen i sista matchen. Allt handlar om mindset. Annars är du en dum ankunge i en ankdam, istället för att vara Kalle Anka som glider runt i Ankeborg och tycker att allt är kanon.

Robin Nilsberth

– Vi vill vinna varje match. Sen är poängrekordet något som mer har florerat utanför gruppen än i den. Allt vi har gjort under säsongen har varit att förbereda oss inför finalen. Vi har lyckats vinna matcher även när vi inte har varit på topp. Det är väl därför vi har nått det där rekordet.

– Det har varit torsk i både VM och Champions Cup - så nöjd kan man inte vara för min egen del. Matchen imorgon avgör väldigt mycket. Jag tycker att laget har blivit bättre ju längre säsongen har gått och jag hoppas att vi gör vår bästa match imorgon.

Andreas Harnesk

– Vi har pratat väldigt mycket om att målet med säsongen är att gå framåt hela tiden och vinna matcher. Det gick ju helt okej - vi vann ganska många matcher tror jag. Vi har försökt att tagga till ännu mer i slutspelet och det är ganska lätt att bli än mer motiverad i sista matchen här. Det ska vara svårt att slå oss på hunger i alla fall.

– Det är ett bra lag med bra spelare vi har. När jag kom till Storvreta sa man att det är svin och onda människor, men jag älskar den här gruppen och laget. De är helt underbara - tills de börjar tävla. Då tar de paus från att vara det. De gillar verkligen att vinna i det här laget.

– Det är världens bästa stämning i laget. Vi tränar jättehårt och jätteambitiöst. Sen växer tonerna ut och det räcker att vi har smålagsspel på en träning och så är det krig. Vi gillar att vinna och är förberedda för att göra det imorgon också.

– Vi är en maskin. Vi har många bra spelare som vill jobba så himla hårt. Det finns fysisk och teknisk skicklighet. Det är ett komplett lag med många som gillar att kliva fram i sådana här lägen.

Falun

Emil Johansson

– Det är två lag som är färdiga att vara i final. Det är de två bästa lagen genom säsongen och det är de som ska stå här. Och det är väl lite extra att det är Storvreta då vi är stora rivaler.

– Säsongen har varit bra för min del. Det finns inte så mycket att klaga på. Jag har hållit en hög nivå hela säsongen utan några dippar, vilket känns bra. Det är skönt att ha det i ryggen inför imorgon. Men det är som Robin säger, det är matchen imorgon som spelar roll.

Alexander Galante Carlström

– Vi hatar att förlora - men det gör ju Storvreta också. Vi är inte nöjda matchen förra året. Jag tycker att vi är starkare än i fjol. Det tycker jag är till vår fördel.

– Omar Aldeeb avgör imorgon såklart. Han har varit stekhet i år. Det är hans match imorgon.

Thomas Brottman

– Vi känner väl att vi inte har något att förlora. Det är det vi har gått på. Vi har byggt något under hela slutspelet som jag inte har sett på ett par säsonger. Dessutom har vi en större bredd än i fjol.

– Det är klart att man får ett större driv om man torskar en final och gör det mot Storvreta på det sättet. Jag ser inte hur vi ska kunna torska imorgon. Han (Andreas Harnesk) har ju tydligen tränat mina spelare.

(SVAR: Andreas Harnesk)

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Men ja, det är ju garanterat min förtjänst.