Fem snabba inför semin: Wijk mot Andersson

12 april 2019 15:30
SM-slutspel Dam

Det första stora steget är taget - nu är bara ett hinder kvar på vägen mot Globen. KAIS Mora och Pixbo Wallenstam har nått fram till SM-semifinal och inför duons matchserie tar SSL.se tempen på Anna Wijk och Linda Andersson


Hur är pulsen hos dig inför semifinalspelet?

Wijk, Mora: – Det känns bra! Vi har hunnit med flertalet bra träningar sedan kvartsfinalserien och verkligen kunnat förbereda oss för Pixbo.

Andersson, Pixbo: – Pulsen är bra tycker jag ändå. Självklart något högre än normalt, men det visar ju bara på att allt är som det ska. Det är ju detta som vi väntat på.

Vad ger du för betyg på den kvartsfinal som ni lämnar bakom er?

Wijk, Mora: – Första kvartsfinalen var väl så där från vår sida, JIK straffade oss ganska hårt. Men ändå starkt av oss att kunna vända matchen i tredje och sen vinna i sudden. Där visade vi en fin moral. I de två andra matcherna kändes det stabilt och kontrollerat.

Andersson, Pixbo: – Allt som allt tycker jag att vi ska vara nöjda. Vi möter ett Rönnby som gör ett stenhårt jobb i alla matcher. Vi gör en rätt dålig första match, men efter det skärper vi oss och visar vad vi kan.

Vilka är dina tankar på att möta Pixbo kontra Mora?

Wijk, Mora: – Det ska bli superkul! Två lag som gillar att ha boll och spela en rolig innebandy. Jag tror det kan bli en tuff och häftig matchserie.

Andersson, Pixbo: – Det är alltid roliga matcher mot Mora och jag tror det bara blir bättre nu när vi båda vet vad vi slåss om - en plats i finrummet.

Vad blir nyckeln i semifinalen?

Wijk, Mora: – Nyckeln blir att följa vår gameplan. Vi är förberedda och vet hur vi ska slå dem.

Andersson, Pixbo: – I slutspelet kan allt hända, vilket innebär att det laget som gör det hårdaste jobbet är de som kommer att stå som vinnare. Jag tror i slutändan att vi har bättre koll på deras stjärnspelare än vad de har på vårt lag - i vårt lag kan vem som helst avgöra...

Hur mycket drömmer du om SM-final och spel i Ericsson Globe?

Wijk, Mora: – För mig handlar det om att leva i nuet och ta en match i taget. Fullt fokus på matchen ikväll, men givetvis är målet att vinna SM-guld.

Andersson, Pixbo: – Ja, brukar man inte säga tredje gången gillt? Så klart drömmer jag om Globen och det har jag indirekt gjort varje dag de senaste tre åren sedan jag kom till Pixbo. Det är vår tur nu - så är det bara.