Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Fem snabba inför kvarten: Krantz mot Björkman

28 mars 2019 15:00
SM-slutspel Dam

Ikväll startar SM-slutspelet med Pixbo Wallenstam mot Rönnby som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens lagkaptener - läs vad Isabell Krantz och Elin Björkman har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Krantz, Pixbo: – Otroligt skönt, det är det man längtar efter under hela serien. Slutspelet är det roligaste så det är jätteroligt att det äntligen drar igång.

Björkman, Rönnby: – Fantastiskt roligt, slutspel är det man kämpar för hela säsongen. Det är nu de roligaste matcherna börjar och det ska bli kul att det drar igång. Vi har lite revansch att utkräva från de senaste två åren mot Pixbo.

Vad säger du om att möta Rönnby kontra Pixbo?

Krantz, Pixbo: – Vi har mött Rönnby två år i rad tror jag, vi har en bra känsla. Det blir alltid annorlunda i slutspelet och fokusera träningen mot exakt det laget man ska möta. Det kommer bli tight med matcher.

Björkman, Rönnby: – Det ska bli kul, Pixbo är ett roligt lag att möta och jätteduktiga. Men jag tänker att vi har en bra chans i år. Vi är mer förberedda inför detta slutspel än tidigare. Vi har haft en god trend den senaste tiden och gjort det riktigt bra där förvarsspelet har börjat sätta sig ordentligt.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Krantz, Pixbo: – Jag tycker första halvan presterade vi nästan varje match, vi var väldigt väldigt bra. Efter jul hade vi en liten svacka som man nästan jämnt hamnar i känns det som. Nu i slutet har vi höjt oss otroligt mycket igen. I slutet gjorde vi fantastiskt bra matcher att ha med sig in i slutspelet, så det är otroligt skönt.

Björkman, Rönnby: – Sammanfattar man hela säsongen så har det stundtals gått upp och ner. Vi har haft höga förväntningar på oss själva - både utifrån och från oss själva och har stundtals haft svårt att leva upp till det. Det är inte konstigt att det har sett ut så, men de senaste matcherna har vi visat vad vi har för kapacitet. Det är där vi får jobba vidare nu.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Krantz, Pixbo: – Att hålla fokus på vårt spel och bolltempo och att vi är skärpta i avsluten, det tror jag är största nyckeln för oss i Rönnbymatcherna.

Björkman, Rönnby: – Först och främst krävs ett otroligt bra försvarsspel. Pixbo har bra försvar också, så det gäller att sätta de chanser vi får och komma in på de farliga ytorna - det är där man gör målen. Vi ska sätta försvaret och lirka upp deras försvar. Jag tycker de har svajat i slutet och förhoppningsvis kan vi dra nytta av det.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Krantz, Pixbo: – Svårt att säga, men vi ska gå vinnande ur striden ialla fall. Så kan jag säga.

Björkman, Rönnby: – Jag tror det kommer bli jämnt, men i år drar vi det längsta strået och tar oss vidare till semi. Det är de som har pressen och har valt oss, vi kan spela vårt spel och i slutändan ska vi stå som segrare.