Söndag
22 Jan 5 matcher
Tisdag
24 Jan 1 match
Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Idag 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher

Kampen kan börja: Pixbo vs Rönnby

21 mars 2018 15:00
SSL-slutspelet

Imorgon kliver Pixbo och Rönnby in i slutspelet. Likt förra årets kvartsfinal ställs de båda lagen mot varandra. Alicia Fylke och hennes Pixbo ser fram emot att möta Linnéa Nilsson och Rönnby igen.


Fylke, Pixbo:

Nu väntar Rönnby i en kvartsfinal - i år igen, vad tror du om den matchserien?

– Det kommer bli en rolig matchserie. Vi mötte dem för inte så länge sen här nu och vi vet lite hur de spelar samtidigt som de vet hur vi spelar. Och nu är ju mycket fokus på att lägga upp hur vi ska vinna våra matcher. Oftast blir det väldigt roliga matcher när vi möter varandra och det är ett motstånd vi tror passar oss, det kommer bli roliga matcher det tror jag.

Nilsson, Rönnby:

Hur är Pixbo att möta?

– De är tuffa både i serien och framförallt i slutspelet. Det fick vi väl bevittna i fjol när jag tycker att de steppar upp ordentligt inför ett slutspel och det gick ju undan rejält. De är fysiskt starka och har ju som sagt ett väldigt bra försvar. Och är väldigt tuffa och aggressiva så det är ganska mycket fysiskt spel. Jag tror inte att det blir en serie av skönspel utan det blir mer kamp och slit.

Ni ska ta revansch nu efter att ha åkt ut mot just Pixbo under förra årets slutspel i kvartsfinalen, hur ska ni få Pixbo på fall?

– Det blir en tuff nöt att knäcka om man säger så, de är ju riktigt bra. Jag tycker kanske att de har seriens bästa målvakt och försvar. Det gäller att vi gör allt i 120 procent i 60 minuter. Det är ju liksom hårt slit som gäller, de ligger ju före oss i tabellen så det är klart att de är favoriter här och vi går ju in med lite underdogkänsla. Det gäller att vi gör det vi ska i 60 minuter och aldrig ger oss egentligen. Det är ju fullt krig som gäller om man säger så.

Fylke, Pixbo:

Ni besegrade Rönnby i den näst sista omgången och även en gång till tidigare under säsongen, hur är Rönnby att möta som lag?

– Det är jättekul, det är ju ett lag som kämpar in i det sista och det blev ju jämnt nu senast för att det är ett lag som aldrig ger upp, och vi vet aldrig vad vi får möta för lag. De är väldigt aggressiva och de är väldigt… alltså det bli mycket närkamper med dem. Och framför mål blir det väldigt mycket kamp om boll och de gör det till en rolig match. Jag tror att vi passar varandra bra för att det ska bli bra och roliga matcher och vi triggas av varandra, båda lagen.

Nilsson, Rönnby:

Hur ska ni ta er längre än kvartsfinal denna säsong?

– Det är ju lite klyschigt men det är ju 60 minuter hårt slit i varje match, och ta en match i taget tror jag är viktigt. Det är fullt fokus på kvartsfinal ett nu och så får man ta sig därifrån. Vi får ju bortse från att vi ska göra snygga mål och spela snyggt. Det är mycket slit som gäller, så är det alltid i ett slutspel, oavsett lag och sport, är det lite heta känslor och det är lite mer brunk om man säger så. Det är inget snyggt spel vi ska spela utan vi måste gå in och göra ett stenhårt jobb, det är a och o. Så får vi väl egentligen se hur långt det räcker. Jag tycker väl ändå att pressen ligger på Pixbo skulle väl jag säga. Det är ändå en skön känsla att kunna komma in och slå lite i underläge och överraska.

Fylke, Pixbo:

Hur ska ni slå Rönnby då?

– Vi har ju koll sedan tidigare, men det gäller att vi börjar skjuta lite mer. De senaste matcherna har vi på något sätt slutat skjuta och vill hellre lägga passningar när vi ska skjuta. Det märker vi från sista matchen mot dem att när vi väl börjar skjuta får vi mer lägen, det är mer att fortsätta så som vi har gjort och bara hålla kvar det defensiva. Sen gå lite mer på mål och på skott, för bollarna ska bara in, så är det! Och i en kvartsfinal är jag helt säker på att vi kommer öka det, för vi vet från den senaste matchen mot Endre så skjuter vi inte lika mycket. Men när vi väl börjar göra det går bollarna in. Jag tror att det har mycket med att vi ska gå ut som vinnare ur det här.

Nilsson, Rönnby:

Vilka spelare kommer att glänsa i Rönnby under kvartsfinalen?

– Jag tror hårt på Angelica och Elin Björkman har ju gjort det bra, vi spelar tillsammans och vi ska ju dra ett stort lass egentligen. Jag, Angelica och Elin, framåt sett är det ju vi som ska dra ett oerhört stort lass, det får väl vi ta på oss. Sen tycker jag att även att Karin Nygren har sett het ut på slutet också och jag tror att hon kan bli oerhört viktig. Men det gäller ju att vi får ihop hela laget och att vi i laget gör allt i 60 minuter. Då kan det gå hela vägen tror jag.

Fylke, Pixbo:

Vilka spelare kommer ni få se upp lite extra med i Rönnby?

– Linnéa (Nilsson) såklart, hon vet vi gör mycket poäng. De har även Jonna, som gör mycket poäng. Det var väl egentligen de två som vi pratade mycket om när vi mötte dem senast. Att det är två spelare som vi måste hålla lite mer koll på. Men sen tycker jag att det är mycket upp till våra backar som möter dem, och vi har riktigt bra backar i vårt lag. Jag vet att de löser det.