27 Apr 2 matcher

Mäktig vändning säkrade Karlstads seger

22 september 2017 20:30
SSL Dam

Karlstad såg ut som ett slaget lag efter den första perioden borta mot IKSU. Men gästerna stod för en mäktig vändning och när slutsignalen ljöd hade man alla tre poängen med sig hem i bagaget.

IKSU - Karlstad 4-5 (3-0, 0-2, 1-3)

Mål IKSU: Emelie Wibron, Alice Granstedt, Johanna Hultgren, Iza Rydfjäll.

Mål Karlstad: Ellinor Wagnsson, Luize Bilinska, Amanda Berggren, Jessica Eriksson, Tilda Flodell.

En av årets SSL-favoriter IKSU visade direkt var skåpet skulle stå när Karlstad var på besök. Gästerna stod förvisso emot bra till en början, men allt eftersom den första perioden led malde IKSU ner motståndet och ställningen var klara 3-0 till hemmalaget efter mål av Emelie Wibron, Alice Granstedt och Johanna Hultgren.

Karlstad var dock inte ett slaget slag. Efter en välbehövlig vila och vad som verkar ha varit ett bra snack i omklädningsrummet kom gästerna ut till spel igen - och skakade liv i matchen. Mål av Ellinor Wagnsson och Luize Bilinska och matchen var vidöppen inför den tredje perioden.

En tredje period där Karlstad skulle gå på knock mot IKSU. Laget kämpade frenetiskt och efter halva perioden kom ett avgörande ryck med tre snabba mål. Efter det orkade inte IKSU resa sig trots reducering och vild press mot slutet från IKSU. Karlstad kunde vinna med 4-5 efter en stark vändning.