Lördag
16 Sep 8 matcher
Söndag
17 Sep 4 matcher
Onsdag
20 Sep 1 match
Fredag
22 Sep 1 match
Idag 6 matcher
Söndag
24 Sep 5 matcher
Måndag
25 Sep 1 match
Torsdag
28 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 8 matcher

SM-finalerna 2024 spelas på Friends Arena

4 september 2023 07:00
SSL

Säsongens absoluta höjdpunkt är SM-finalerna i SSL Dam och Herr. Det är nu klart att den ultimata finalshowen kommer att avgöras på Friends Arena 2024. ”Det är med stor glädje som vi nu kan gå ut med nyheten att SM-finalerna i SSL Dam och Herr spelas på självaste nationalarenan i fotboll”, säger Svenska Superligans VD Fredrik Johansson.


Sista det begav sig var det i Avicii Arena. Tidigare i år, närmare bestämt 22 april, avgjordes två fantastiska SM-finaler där Thorengruppen försvarade titeln i SSL Dam och Storvreta övertog tronen från Falun i herrarnas avgörande.

Den 27 april 2024 tar sporten ett stort steg och flyttar in på Friends Arena där SM-finalerna kommer att avgöras. Fredrik Johansson, Svenska Superligans verkställande direktör, ser fram emot det stora avgörandet, en riktig högtidsdag i innebandyns tecken.

”Med potentialen att fylla Friends Arena med 20 000 besökare, kommer också ett ypperligt tillfälle att visa upp våra fantastiska idrottskvinnor och -män, vår liga och idrott för en större publik. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet ser vi på SSL fram emot att göra ett gediget arbete för att bjuda på en absolut idrottsfest när SM-pokalerna ska delas ut.”, säger SSL:s VD.

Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet, sneglar på chansen att försöka slå rekord och säger:

”När tillfället öppnades för att arrangera SM-finalen på Friends Arena såg vi en enorm möjlighet i att försöka slå världsrekordet i antal besökare.”

Siktet är nu inställt på 20 000 besökare. Och biljettpriserna ska vara spridda nog för att fler ska kunna vara på plats. Stefan Jonasson utvecklar:

”Vi vet att det är ett tufft ekonomiskt läge just nu där många har det knapert. Därför är det extra viktigt för oss att släppa biljetter i samtliga prisklasser så att alla ska ha en möjlighet att vara med och skriva historia på Friends.”

Biljetterna till SM-finalen 2024 släpps i slutet av september. Mer information kommer i Svenska Superligans kommunikationskanaler när vi närmar oss.