Torsdag
25 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 7 matcher
Söndag
28 Feb 5 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
03 Mar 7 matcher
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 5 matcher
Lördag
06 Mar 4 matcher

Stark tillbakavändning av Malmö, idel bortasegrar i SSL Dam

30 januari 2021 17:05
SSL Dam

Det blev tre bortasegrar av tre möjliga i SSL dam på lördagen. Warberg besegrade Karlstad efter att Andrea Envall gjort samtliga lagets mål och Sirius vann över Jönköping. Malmö vann en svängig match mot Täby, där skåningarna tappat en klar ledning men lyckats mobilisera kraft att till slut stå som segrare.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Täby - Malmö 6-7 (0-1, 4-3, 2-3)

Mål Täby: Vilma DE Gysser, Agnes Wiklund, Moa Tschöp, Felicia Forsmark, Julia Croneld, Ranja Varli

Mål Malmö: Inka Lampinen, Cecilia Di Nardo 2, Ellen Rasmussen, Rebecca Mårtensson 2, Tereza Urbánková

Rubrikerna

– Malmö tog kommandot i matchen och halvvägs in hade gästerna ledingen med 4-1, men med tre mål från hemmalaget var det likaläge 4-4 inför tredje perioden. Där fortsatte Täby att utnyttja sitt momentum och gick ifrån i målprotokollet till 6-4. Men Malmö ville annat och lyckades vända tillbaka matchen till sin favör. Segermålet inprickat av Cecilia Di Nardo med 1.35 kvar att spela.

– Förlusten var Täbys första efter sju raka segrar. Malmö klättrade i och med segern upp på åttonde plats i tabellen.

– Täbys Matilda Sjödin hade inför matchen gjort mål i sju raka matcher, och på de tre senaste dunkat in hela sju mål. Men nu tog sviten slut, mållös, och poänglös, i dagens match.

Jönköping - Sirius 3-5 (0-3, 1-1, 2-1)

Mål Jönköping: Ellen Svensson, Elin Rejgård, Fanny Kruse

Mål Sirius: Charlotte Bravo, Isa Grängsjö, Jonna Vuontisvaara 2, Natalie Hjertberg

Rubrikerna

– Sirius trampade gasen i botten direkt i första perioden och gick upp till en tremålsledning. Den växte till fyra innan Jönköping fick hål på gästerna. I tredje blev det 1-5 innan hemmalaget fick in ett par bollar och snyggade till siffrorna.

– Poängstarka Jonna Vuontisvaara gick poänglös senast, men nu satte hon två mål för Sirius.

– Förlusten var Jönköpings sjunde raka i SSL och laget är förankrat i botten av tabellen. Topplaget Sirius däremot har vunnit tre raka nu, och fem av de sex senaste matcherna.

Karlstad - Warberg 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)

Mål Karlstad: Luize Bilinska 2

Mål Warberg: Andrea Envall 3

Rubrikerna

– Fem mål i matchen, men bara två målskyttar när Luize Bilinska gjorde båda Karlstads mål och Andrea Envall satte samtliga tre för Warberg.

– Warberg gick upp till 0-3 efter några minuter in i andra perioden innan Karlstad reducerade två gånger om innan andra periodvilan. I tredje höll gästerna undan till seger.

– Warberg befäster därmed sin slutspelsplacering i tabellen medan Karlstad är kvar under det nedersta strecket som tolva, sju raka förluster nu.