Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

Borgström: "På väg in i bubblan nu..."

30 augusti 2021 12:00
INTERVJU

SportExpressens storsatsning på SSL fortsätter och innebandyexperten Anders Borgström berättar om upplägget, förra året, tankar om favoriterna, suget och nya innebandykontoret.


Förra säsongen var det premiär för SportExpressens stortsatsning på SSL där tidningskoncernen sände alla matcher på SportExpressen Play och kompletterade det med gedigen journalistisk bevakning på sportexpressen.se.

Nu är det dags för andra säsongen och SportExpressens innebandyexpert Anders Borgström ser fram emot den fortsatta satsningen.

– Vi är väldigt nöjda med första säsongen och ser fram emot en ny säsong, säger Anders Borgström.

– Allt fungerade inte klockrent i fjol, bland annat så hade sändningarna en del barnsjukdomar från början men det hoppas vi ha skruvat till i år så att allt ska lira från start. Annars så är jag nöjd och stolt med hur vi skruvade upp innebandybevakningen generellt. Vi gjorde inte bara teve-sändningar som tidigare rättighetsinnehavare gjort, utan vi hade en bredare bevakning med veckoprogram, poddar och flera hundra artiklar på webben. Svensk innebandy har aldrig haft sådan bevakning tidigare. Vi höll i hela året, växlade upp i slutspelet och var på topp i finalen. Det känns väldigt bra.

Upplägget blir ungefär detsamma i år.

– All planering är inte klar men det blir ungefär samma som i fjol. Även om vi så klart vill göra allting lite, lite bättre. En stor skillnad blir dock att vi kommer ha studiosändningar från start, redan i premiären. Det var något som kom igång först en bit in på säsongen förra året. Jag kan också, utan att avslöja för mycket, säga att alla kommer få se mer av Mika Packalén i våra kanaler i år.

Ni fortsätter ösa på med skrivet material också?
– Absolut, vi vill göra journalistik som både är intressant för alla innebandynördar men som även når en ny publik, de som ännu inte är så innebandyintresserade. Vi vill sprida sporten. Det blir en blandad kompott med listor, nyheter, silly season och åsikter.

Anders Borgström har inte släppt sitt SSL-tips ännu men utan att avslöja för mycket så ger han sin syn på ligorna.

– På damsidan är Thorengruppen favorit med Pixbo som utmanare precis som i fjol, men vi har också Sirius som en ny utmanare. De är till och med en potentiell guldkandidat. Det är kul med nya uppstickare. Vi får också se hur jobbigt det blir för Mora som tappat otroligt många spelare, säger han.

– På herrsidan är Falun favoriter och har skyhöga förväntningar på sig. Därefter är det ett getingbo med lag. Tyvärr har vi kanske den svagaste nykomlingsduon någonsin, varken Djurgården eller Hagunda har lyckats landa några heta nyförvärv.

Hur het känns säsongen?
– Het så klart. Nu vet vi inte hur mycket publik som kommer att släppas in men får det komma några hundra så blir det en helt annan sport än förra säsongen. Då blir det automatiskt hetare. Med tanke på att vi har Svenska Cupen och två VM-turneringar också så känns det nästan som att det är en overklig innebandysäsong som väntar, det blir kul och intensivt.

Anders Borgström själv fick chansen att jobba heltid med innebandy förra säsongen och kliver in i samma bubbla i år.

– Det är otroligt lyxigt för mig. Det blir mycket innebandy under säsongen och kul att koncentrera sig på en sak, säger han.

– För mig som bor i Stockholm så är det perfekt att Djurgården gått upp, nu kan man se både damernas och herrarnas SSL på plats här. Det är en fördel. Jag kollar på väldigt många matcher under en säsong, det krävs för att vara insatt och initierad.

Börjar suget komma nu?
– Efter finalerna i våras så ska jag erkänna att jag var ganska mosig, men nu när sommaren börjar ta slut så kommer suget igen. Jag är på väg in i bubblan nu för ska inom kort börja grotta ner mig alla lag och spelare och börja ringa runt lite. Det är dags att ratta igång innebandyfabriken igen. Jag har till och med inrett ett nytt kontor här hemma för att vara redo.

Ett innebandykontor alltså?
– Haha, ja, eftersom jag bara kommer jobba med innebandy så kan vi kalla det så. Jag har en tom kruka här bredvid skrivbordet och jag och frun diskuterade om jag skulle ha en blomma eller innebandybollar i den. Det måste ju bli det sistnämnda, haha.