Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 19

17 maj 2021 10:20
SSL SILLY

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season är het just nu!


SSL DAM

IBF FALUN

Falun har förlängt med forwarden Lovisa Åström som blir kvar i klubben till 2023. Hon dunkade in 33 poäng under sin debutsäsong i klubben.

– När jag ser Lovisa spela så ser jag en ung och hungrig Zlatan i Malmö och jag känner att hon har alla verktyg för att utvecklas till en världsspelare i innebandyn, säger tränaren och sportchefen Daniel Dalbjer.

KARLSTAD INNEBANDY

Maia Berglund lyfts upp i A-truppen i Karlstad och har kritat under ett avtal på 1+1 år.

Samtidigt är det klart att Julia Kroon och Emilia Lassfolk lämnar A-truppen, skriver klubben på sin Facebook-sida.

NACKA WALLENSTAM IBK

Nacka har förlängt med två spelare.

Fjolårets nyförvärv Malin Blohm, som kommit tillbaka efter en korsbandsskada, är klar för kommande säsong.

– När jag kom in, efter jul, föregående säsong såg jag i Malin en spelare som har allt: innebandyskills, fysik och spelsinne i en och samma person. För mig är Malins potential obegränsad och det gör kommande säsong väldigt väldigt spännande, säger tränaren Karl Andrén.

Även Matilda Wester är klar för en fortsättning och går in på sin tredje säsong i klubben till hösten.

– Min känsla är att Matilda inte riktigt hittat 100% rätt tidigare säsonger men att hon fick lite islossning i slutet på föregående säsong, säger tränaren Karl Andrén.

SIRIUS INNEBANDY

Sirius har förlängt med två viktiga pjäser.

Mia Vallenius kom till Sirius inför den gångna säsongen och imponerade stort innan hon åkte på en skada. Nu är hon klar för nästa säsong.

"Mia visade direkt att det är i SSL hon hör hemma, en av världens bästa backar. Tyvärr drabbades hon av en skada en bit in på säsongen men är nu mer laddad än någonsin för en toppsäsong", skriver Sirius på sin Facebook-sida.

Även Isa Grängsjö blir kvar i klubben.

"Vi är väldigt glada över att Isa fortsätter sin resa hos oss där vi tror att det finns flera nivåer till att ta fram i henne. Hon är en spelare som kan göra det lilla aviga", skriver Sirius.

TEAM THORENGRUPPEN

Guldtränaren Christoffer Suominen blir inte kvar som huvudtränare i Thorengruppen. Ett beslut han själv och klubben tagit gemensamt. Det är dock inte uteslutet att han blir kvar i klubben i en ny roll, då troligt på herrsidan.

– Christoffer har gjort det fantastiskt bra i föreningen och utvecklat både spelet och individerna. Det går ju inte att bli bättre än bäst i Sverige. Men nu känner han sig färdig med det uppdrag han har och vi har gemensamt kommit överens att han inte fortsätter. Det känns naturligt, för man måste ju ha drivet att vilja fortsätta, säger sportchefen Jocke Sjöström.

SSL HERR

IBK DALEN

Dalen och Niclas Brohlin-Ljung är överens om ett nytt kontrakt. Det har blivit sex år och 124 SSL-matcher med klubben hittills och det nya avtalet är skrivet på två år.

– Niclas har under hela tiden i Dalen utvecklats och jag räknar med att han kommer att fortsätta med det eftersom att han hela tiden gör sitt bästa för att fortsätta att utvecklas , säger klubbdirektören Urban Karlsson.

FBC KALMARSUND

Kalmarsund har förlängt med Max Johansson. Backen, som gjort 121 SSL-matcher, har kritat under ett tvåårsavtal.

– Förvandlingen från en lång gänglig yngling till en mogen idrottare har inneburit hårt jobb där han prioriterat innebandyn. Vi är övertygade att Max kommer fortsätta sin positiva utveckling i Kalmarsund de kommande åren, säger Adam Kallenberg.

Samtidigt är det klart att William Almlöf lämnar klubben för spel hos seriekonkurrenten Linköping.

HAGUNDA IF

Hagunda har gjort klart med schweiziske forwarden Timon Stäubli som plockas in från NLA-laget UHC Uster.

– Det blir kul med ett internationellt inslag i Hagunda och senast vi hade det så slog det väl ut. Timon är en vältränad spelare med goda ledaregenskaper som säkerligen kan utvecklas både individuellt och taktiskt i Sverige. Vi har fått goda vitsord från flera håll och ser fram emot hårt jobb och många poäng även i Hagunda, precis som han bidrog med i Uster, säger sportchefen Nikola Marincic.

Det är också klart att Kalle Lundgren och Eric Kjellerstedt lämnar laget.

LINKÖPING INNEBANDY

Linköping har gjort klart med forwarden William Almlöf som plockas in från Kalmarsund. 21-åringen svarade för 13 poäng på 18 matcher i vintras.

– William är en spännande spelare som med utveckling och förtroende kommer bli riktigt bra i Linköping. Vi tror och hoppas att med den spetsen som han besitter ska bli en poängspelare för oss, säger tränaren David Gillek.