Fredag
24 Mar 4 matcher
Lördag
25 Mar 4 matcher
Söndag
26 Mar 3 matcher
Måndag
27 Mar 2 matcher
Tisdag
28 Mar 2 matcher
Onsdag
29 Mar 2 matcher
Idag 2 matcher
Lördag
01 Apr 4 matcher
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 4 matcher
Söndag
09 Apr 4 matcher

Thorengruppen tog hem tabellsegern: ”Glad och stolt”

11 mars 2023 17:01
SSL

Thorengruppen IBK tog hem tabellsegern i Svenska Superligan Dam. Det stod klart efter 6-5-seger i lördagens bortamatch mot FBC Kalmarsund.
– Det var en del av vår målsättning att vinna serien, säger huvudtränaren Daniel Jernberg.


Thorengruppen IBK kommer att äntra SM-slutspelet som seriesegrare. Laget säkrade förstaplaceringen i och med bortaseger mot FBC Kalmarsund i den näst sista omgången. Med en omgång kvar har Thorengruppen ett ointagligt poängförsprång i toppen av tabellen. Huvudtränaren Daniel Jernberg var märkbart glad efter matchen.

”Det är en mycket god känsla i laget. Att vinna serien var en del av vår målsättning.”

Och säkrad serieseger kanske är en liten revansch efter finalförlusten mot Pixbo Wallenstam i Svenska Cupen. Dessutom så återställer Thorengruppen, i alla fall ur det egna perspektivet, ordningen. Laget blev nämligen tvåa i serien förra säsongen - efter just Pixbo. Men det är svenska mästarna vi pratar om. Och Jernberg känner att laget är på rätt väg.

”Det har känts bra det senaste och vi har börjat finslipa på alla delar. Allt som ska göra oss bättre.”

Laget har under säsongen haft enstaka problem med skador men mästarlaget har återhämtat sig. My Kippilä är den enda spelaren som saknas, hon missar resten av säsongen på grund av en korsbandskada. I övrigt ser huvudtränaren ett lag som vet vad det ska göra när slutspel stundar.

”Många av mina spelare har varit med om sådana här situationer många gånger tidigare. De vet vad de ska göra för att vara i fysisk toppform.”

”Ett föredöme i allt hon gör”

Emelie Wibron, utnämnd till världens bästa spelare 2022, är kaptenen som leder laget på och utanför planen. På planen är hon lagets och hela ligans bästa mål- och poänggörare. 31-åringen är i skrivande stund, efter segern mot Kalmarsund, överlägsen poängledare i ligan med 78 poäng. Och i lördagens segermatch handlade det mesta om Wibron än en gång när hon briljerade med fyra fullträffar.

”Hon är ett föredöme i allt hon gör. Det är våran ledare som går först i ledet. Det känns tryggt att hon är med oss. Hon är fantastisk både på och utanför innebandyplanen.”

Vi närmar oss ett slutspel. Thorengruppen har redan en titel denna säsong efter finalsegern i Champions Cup i början av januari. Nu blickar Jernberg fram emot att ta andra titeln i år - och att ta med sig ädlaste valör hem till Umeå.

”Vår stora målsättning är att försvara SM-guldet. Vi ska göra allt vad vi kan göra för att lyckas med det.”

Och det råder ingen tvekan när han får frågan om vilka som blir svenska mästare.

”På den frågan svarar jag Thorengruppen.”

Den sista omgången spelas 18 mars. Då blir det även klart vilka lag som möts i SM-kvartsfinalerna. Expressen sänder slutspelsval SSL Dam 2023. Vi återkommer med mer information. Här hittar ni tabellen för SSL Dam.