NYFÖRVÄRV I VÄRLDSKLASS TILL SSL

30 april 2020 15:00
SSL:s framtid

I dag presenterar Svenska Superligan ett nyförvärv i världsklass i form av Jörgen Lindgren. Med sin stora erfarenhet och kompetens kompletterar han laguppställningen genom att bli VD för Svenska Superligan AB.


Från och med 1 maj 2020 tillträder Jörgen Lindgren som VD på halvtid för det av Föreningen Svenska Superligan (FSSL) helägda bolaget Svenska Superligan AB.

Jörgen Lindgren har tidigare varit generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet under fyra år och VD för Svenska Hockeyligan AB (SHL) under sju år, samt är fortfarande kommersiell chef inom Norsk Topphockey. Därtill har han på det mer personliga planet ett ideellt föreningsengagemang inom svensk innebandy bakom sig.

– Med sin bakgrund från både förbund och högstaligor inom ishockeyn tillför Jörgen stor rutin, erfarenhet och kompetens när det gäller att bygga upp, driva och utveckla en liga. I det läge som SSL just nu befinner sig i är detta mycket värdefullt för oss, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte.

Jörgen är en stabil och rutinerad spelpjäs, som på ett utmärkt sätt kompletterar SSL:s laguppställning inför de kommande utmaningarna.

– Det är med stolthet och förväntan som jag tar mig an uppdraget. Innebandyn ligger mig varmt om hjärtat och Svenska Superligan har någonting riktigt spännande på gång. Den närmaste tiden kommer att bli väldigt viktig på vägen till att befästa oss som Världens bästa liga, säger Jörgen Lindgren.

– Det finns en enorm potential i både innebandyn och SSL. Mitt uppdrag blir att bygga upp den kommersiella verksamheten tillsammans med ligan och partners.