Söndag
09 Jan 5 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 2 matcher
Fredag
14 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 7 matcher
Idag 3 matcher
Tisdag
18 Jan 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 3 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 8 matcher

Full omgång - och Rönnby och Malmö mot slutspel

7 mars 2021 18:25
SSL Dam

Det spelades full omgång i SSL Dam under söndagen. Bland annat så tog Rönnby och Malmö stora kliv mot slutspel tack vare viktiga segrar. Övriga vinnare blev Lund, Nacka, Thorengruppen, Sirius och Pixbo.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Malmö FBC - IBF Falun 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Mål Malmö: Cecila Di Nardo 2, Hanna Simonsson, Ellen Rasmussen, Maja Ekström

Mål Falun: Clara Hellgren, Lovisa Åström

Rubrikerna

– Viktig match i kampen om sista slutspelsplatserna och då slog Malmö tillbaka Falun med 5-2. Det stod 2-2 efter halva matchen innan Malmö kunde rycka. Cecilia Di Nardo skickade in 3-2 i slutet av andra perioden och i början av tredje perioden matade Ellen Rasmussen in 4-2, och mitt i perioden kom också 5-2 genom Maja Ekström.

– Stjärnan Ellen Rasmussen spelade som brukligt en viktig roll genom att skjuta viktiga 4-2 och spela fram till 5-2. 25-åringen har gjort tretton poäng i de fem senaste matcherna.

– Efter fem mållösa matcher så har viktige målskytten Maja Ekström nu gjort mål i tre raka matcher, och i de tre matcherna har hon gjort sex av säsongens sjutton mål.

– Efter fyra raka förluster så har Malmö nu vunnit två raka matcher. Laget har just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen och gapet ner till niondeplatsen är fyra poäng med bara två matcher kvar att spela.

– Nykomlingen Falun har förlorat åtta av de tio senaste kamperna. Dalalaget är i praktiken borta från slutspel. Det skiljer sex poäng och 45 mål i målskillnaden upp till åttan Malmö med bara två matcher kvar att spela.

Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK 4-5 (2-1 1-2, 1-2)

Mål Endre: Ellen Bäckstedt, Erika Nilsson, Corin Rüttimann, Linnéa Wallgren

Mål Pixbo: Amanda Berggren 2, Denisa Ratajova 2, Cajsa Elm

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Endre med 5-4 i en tät match. Det stod 1-1, 2-2, 3-3 och 4-4 under matchens gång, och med bara sju sekunder kvar så avgjorde Cajsa Elm till Pixobos fördel.

– Matchvinnaren Cajsa Elm, som förutom det matchvinnande målet även noterade en assist, gjorde poäng för elfte matchen i följd.

– Pixbo vann skotten med 30-14.

– Pixbo plockade fjärde raka segern och har poäng i elva raka matcher.

– Endre åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit fyra raka matcher innan dess.

– Matchen var oerhört betydelsefull för andraplatsen i tabellen. Nu är det klar fördel Pixbo som är fem poöng före Endre med bara två matcher kvar att spela.

Karlstad IBF - Sirius Innebandy 4-6 (1-1, 1-0, 2-5)

Mål Karlstad: Nathalia Vikström, Emma Dahlström, Linnea Juhlin, Maja Hane

Mål Sirius: Tuulia Aho 2, Sara Attermo, Moa Svanström, Maja Brodin, Matilda Nilsson

Rubrikerna

– Sirius vann med 6-4 mot Karlstad på bortaplan. Karlstad ledde med 2-1 efter två perioder, men sedan exploderade Sirius i tredje perioden. Uppsala-laget sköt fem raka mål på knappt fyra minuter, och tog ledningen med 6-2 och det övertaget släppte man sedan inte ifrån sig. Karlstads två sista reduceringsbollar kom först i slutminuterna.

– Tuulia Aho sköt två av målen för Sirius. Det efter att 22-åringen bara gjort tre mål på hela säsongen innan idag.

– Karlstad vann skotten med 28-16.

– Sirius bröt därmed sin förlusttrend som var uppe i tre raka nederlag. Uppsala-laget är fyra i tabellen, en pinne bakom trean Endre, och har fem poäng ner till femman Mora (som dock har en match mindre spelad).

– Karlstad har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna. Värmlänningarna är under nedflyttningsstrecket, men är bara en pinne bakom tolvan Lund och har då dessutom spelat två matcher färre än skånskorna.

Team Thorengruppen - Täby FC 5-4 (1-0, 3-0, 1-4)

Mål Thorengruppen: Oona Kauppi 2, Veera Kauppi 2, Sofia Joelsson

Mål Täby: Julia Croneld 2, Matilda Sjödin, Agnes Wiklund

Rubrikerna

– Thorengruppen slog tillbaka Täby med 5-4 på hemmaplan. Thorengruppen hade 4-0 efter två perioder och 5-1 med sju minuter kvar. Täby fick in tre reduceringsbollar i slutet, men det kom aldrig någon kvittering.

– Systrana Kauppi levererade stort igen. Veera Kauppi svarade för två mål och två assist medan Oona Kauppi noterade två mål och en assist. Oona har nu gjort poäng i elva raka matcher och tolv mål (!) i de fyra senaste kamperna. Veera har gjort hela 29 (!) poäng på sex matcher.

– I Täby gjorde Ranja Varli, två assist, poäng för tolfte matchen i rad och Agnes Wiklund, ett mål, gjorde mål för sjunde matchen i följd.

– Thorengruppen har vunnit tio raka matcher. Umeå-laget har i praktiken säkrat seriesegern. Laget har sex poäng och 35 plusmål att gå på gentemot tvåan Pixbo med bara två matcher kvar att spela.

– Täby åkte på andra raka uddamålsförlusten efter att ha vunnit tre matcher i rad innan dess. Laget är sexa i tabellen och är klara för slutspel.

Warberg IC - Västerås Rönnby IBK 3-5 (0-1, 1-2, 2-2)

Mål Warberg: Amanda Johansson 2, Sandra Hawerman

Mål Rönnby: Jennifer Lindholm, Gabriella Melin, Linnea Hammar, Jonna Sjöberg, Therese Gustafsson

Rubrikerna

– Viktig match i kampen om slutspelsplatserna och då vann Rönnby med 5-3 mot Warberg på bortaplan. Rönnby hade 3-0 efter drygt halva matchen. Warberg 1-3-reducerade i slutet av mittakten, men Rönnby svarade med två nya mål i tredje perioden vilket avgjorde matchen.

– Jonna Sjöberg sköt det viktiga 4-1-målet i tredje perioden och Rönnby-stjärnan har nu gjort sex mål i de fem senaste matcherna.

– Efter sju raka förluster så har Rönnby nu vänt på trenden och tagit tre raka segrar.

– Warberg åkte på femte raka förlusten.

– Resultaten innebär att Rönnby är kvar som sjua i tabellen och att avståndet ner till nian Warberg nu är fem poäng. Rönnby tog således ett gigantiskt kliv mot slutspel i och med dagens seger.

IBK Lund - Jönköpings IK 7-3 (2-1, 2-0, 3-2)

Mål Lund: Lisa Stellansdottir 2, Alice Sköld, Emma Heander, Malin Heyden, Anna Nilsson, Tove Sölve

Mål Jönköping: Clara Olofsson, Emma Thorsson, Alma Kilpeläinen

Rubrikerna

– Lund slog tillbaka Jönköping med 7-3 på hemmaplan. JIK sköt 1-0 mitt i första perioden, men sedan vände Lund på matchen via fem raka mål, och det 5-1-övertaget förvaltade skåningarna in i mål.

– Lagkaptenen Lisa Stellansdottir var poängbäst i Lund med två mål och en assist.

– Lunds Anna Nilsson noterade ett mål och en assist och gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

– Efter fem raka förluster så blev Lund därmed ett vinnande lag igen. Laget är tolva i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det skiljer dock bara en pinne ner till Karlstad under strecket, och då har värmländskorna dessutom spelat två matcher färre.

– Jönköping, som vann skotten med 30-18, har förlorat elva raka matcher. Laget är sist i tabellen och har sex poäng upp till Lund ovanför strecket, men då har JIK - till skillnad från de flesta lagen - tre istället för två matcher kvar att spela.

Nacka Wallenstam IBK - KAIS Mora 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Mål Nacka: Ida Hultman, Daniela Westerlund, Philippa Blom, Matilda Wester

Mål Mora: Agnes Sälgström, Alexandra Terner

Rubrikerna

– Nacka överraskade och slog tillbaka Mora med 4-2 på hemmaplan. Daniela Westerlund och Philippa Blom sköt 2-1 respektive 3-1 i mittperioden, och i tredje perioden ökade Matilda Wester på till 4-1. Mora kom inte närmare än en 2-4-reducering av Alexandra Terner i slutminuten.

– Nackas Philippa Blom gjorde poäng för elfte matchen i rad.

– Mora vann skotten med 29-19.

– Nacka imponerar just nu. Laget har tre segrar på de fyra senaste matcherna och har besegrat Täby och Mora i de två senaste omgångarna. Slutspelshoppet lever alltjämt, även om utgångsläget är tufft. Serietian har fem poäng upp till åttan Malmö med två matcher kvar.

– Efter sex raka vinster så tog segersviten slut för Mora. Laget är femma i tabellen.