Lördag
17 Okt 5 matcher
Söndag
18 Okt 2 matcher
Onsdag
21 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 7 matcher
Idag 7 matcher
Tisdag
27 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 4 matcher
Torsdag
29 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 5 matcher
Söndag
01 Nov 9 matcher

Budskapet: Vi saknar vår publik!

29 september 2020 10:30
SSL:s framtid

"Vårt budskap till beslutsfattarna är glasklart. Vi saknar vår publik! Ge oss tydliga och rimliga direktiv så att vi kan rädda vår idrott och våra föreningar" lyder uppmaningen från Föreningen Svenska Superligans ordförande Krister Kalte.


Vi saknar vår publik! Vi gör det inte enbart utifrån en ekonomisk aspekt, även om publikintäkter och partnerskap är en avgörande del av intäkterna för våra innebandyklubbar.

Vi gör det också för att vi behöver vår älskade publik för att återvinna glädjen och tron på vår största folkrörelse - idrotten. Både bredd och elit behövs för att kunna bevara relationen och stärka det fortsatta intresset inför framtiden.

Vi är övertygade om att vi kan hantera den uppkomna situationen på ett säkert och bra sätt. Vi har en stark önskan att kunna ta in publik på våra innebandymatcher. Vi är mogna uppgiften och ansvaret, samtidigt som vi har stor respekt för sjukdomen och faran med ökad smittspridning.

Men om detta ska ställas mot fara för liv, då förlorar vi varje gång. Logiken för hur idrottslivet och kulturlivet hanteras i jämförelse med samhället i övrigt håller inte. Kanske kan ditt framtida matchbesök i stället bli en påminnelse om hur vi i övrigt behöver agera i vardagen.

Alla inblandade runt matcherna kommer att säkerställa att allting görs på ett säkert sätt, inkluderat publiken. Alla längtar efter att möjliggöra detta! Vi vill och vi kan.

Det mest logiska är att sätta ett procentuellt tak i förhållande till maxkapaciteten i en arena. Med ett in- och utträde ur arenorna som sträcks ut i tid. Med enbart förköpta biljetter på entrébelagda matcher. Där din anvisade plats och tid för entré och lämnande av arena är tydlig.

I övrigt gäller samma restriktioner som i andra offentliga miljöer som köpcenter och restaurange, med tydlig uppmaning till distansering, med avståndsmarkeringar på golv samt hög tillgänglighet till handtvätt och handsprit.

Vårt budskap till beslutsfattarna är glasklart. Vi saknar vår publik! Ge oss tydliga och rimliga direktiv så att vi kan rädda vår idrott och våra föreningar!

Krister Kalte
Ordförande, Föreningen Svenska Superligan

Notering:
Efter denna artikels publicering meddelade regeringen en preliminär förändring som förväntas kunna ge upp till 500 deltagare på idrottsarrangemang från den 15 oktober.

Läs mer här (extern länk)