Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Albin Sjögren tror på SM-guld : ”Det blir vi och vi kommer få kämpa för det”

17 februari 2023 09:01

Albin Sjögren går från klarhet till klarhet. I en personlig intervju berättar innebandystjärnan om känslan att nå en väldigt speciell milstolpe och Storvretas ambitioner inför slutspelet.


Se ett längre videoinslag i spelaren ovan.

Albin Sjögren är en av de främsta stjärnorna i det lag som just nu leder Svenska Superligan. 28-åringen har varit trogen Uppsala-klubben Storvreta de tio senaste åren. Hans fokus på jaget före laget innebär också att han var relativt omedveten om att han passerat en alldeles magisk gräns, 500 poäng i SSL-karriären, i och med sitt 3-0-mål i hemmasegern mot AIK den 11 februari.

”Jag hade lite koll att det var nära men jag visste inte att det var ett poäng kvar bara.”

Han är nu uppe på 506 poäng i en mycket framgångsrik karriär, där han varit en lysande stjärna i sitt klubblag såväl som det svenska landslaget. Han är rankad nummer 17 på listan av de främsta poänggörarna någonsin i ligan. Och frågan är hur tankarna gick när han nådde milstolpen. Han skrattar till när han får frågan.

”Att man börjar bli gammal. Det är klart det är speciellt, men man är liksom mitt uppe i karriären och nära ett stundande slutspel. Så man går ju inte runt och tänker på det alltför mycket. Det är men än grej man kommer att vara stolt över när karriären är över.”

”Hejar ju på AIK:s fotbollslag”

Han ler under pratstunden med Svenska Superligan. Det visar sig att det även var ett speciellt minne på ett annat sätt.

”Det är ett speciellt minne kan man säga. Och jag hejar ju på AIK:s fotbollslag och det var mot AIK jag som jag gjorde 500:e poängen. Så det var lite kul att göra det mot deras innebandylag.”

Han stannar till och funderar när han får frågan om ett slutspel. Innebandystjärnan förvandlas till tänkaren. Efter en stund berättar han om sina och Storvreta IBK:s ambitioner.

”Vi försöker få en bra placering inför slutspelet, så att vi får bra förutsättningar. Sedan känner vi att vi är bra tränade. Vi har en tung period där vi tränar mycket för att komma väl förberedda inför ett slutspel.”

Han får en viss skärpa i blicken när han får frågan om vilka som kommer att stå där som svenska mästare när säsongen är till ända.

”Det är vi som vinner. Jag tror att vi har varit bättre men samtidigt kommer många höja sig nu i de kvarvarande seriematcherna och i slutspelet. Vi kommer att få kämpa för det men det ska man göra i ett slutspel. Vi kommer att offra oss för varandra och det kommer hålla hela vägen. Och så får man fira sen.”

Storvreta IBK spelar match redan ikväll mot Gävle GIK. Den matchen kan du se på Expressen Premium Max genom att klicka dig vidare här.