Söndag
27 Nov 11 matcher
Onsdag
30 Nov 2 matcher
Torsdag
01 Dec 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
03 Dec 9 matcher
Söndag
04 Dec 4 matcher
Tisdag
06 Dec 1 match

Svenska Superligan söker VD

18 oktober 2022 11:30
SSL:s framtid

Vill du vara med och utveckla Sveriges och världens bästa innebandyliga? Just nu söker vi en driven och säljinriktad VD som ska ansvara för att stärka, leda och utveckla varumärket Svenska Superligan, SSL. Vill du driva det här flaggskeppet framåt? Läs vidare och ansök idag!


Om uppdraget

I den här spännande och utvecklande rollen som VD för SSL kommer du att representera och leda arbetet för Svenska Superligans föreningar och aktiebolag tillsammans med de 28 tillhörande elitklubbar. Du kommer ha kontakt med många människor, som liksom du brinner för att göra utveckla sporten och ta innebandyn till nästa nivå.

Huvudfokuset i rollen som VD ligger inom tre områden:

· Att säkerställa intäkter från partners
· Att bygga intresse för sporten innebandy
· Att etablera och utveckla SSL:s gemensamma digitala plattformar

Rollen är bred och spänner mellan marknadsföring och positionering. Du kommer att ha ansvar för att driva positionering av innebandy som sport, via de tillgångar som SSL har i form av lag/klubbar, spelarprofiler och events. SSL är på expansiv framfart och du kommer att ha en viktig roll i att utveckla framtida marknadsföring, göra datadrivna analyser och konsultativa rekommendationer som bygger sporten och utvecklar det som SSL kan sälja på lång sikt.

Vidare kommer du i rollen även att få arbeta med att sätta en tydlig profil för elitinnebandyn som sport och som både spelare, klubbar och kunder attraheras av. Ledord är folksport, folkhälsa och jämställdhet, där just jämställdhet är centralt viktigt i allt. Sätta upp gemensamma standarder för SSL-klubbar, samt identifiera och implementera möjligheter för skalbara försäljningslösningar för framtida intäktstillväxt.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har meriterande ledaregenskaper, förmåga att bygga nätverk och erfarenhet inom konsultverksamhet eller försäljning. Som person ser vi gärna att du är tydlig, målmedveten, motiverande och brinner för att vara SSL AB:s representant i kontakt med samarbetspartners, sponsorer, kunder, supportrar och föreningar.

Det är viktigt att du är marknadsinriktad, är tydlig i tal och skrift och har ett motiverande sätt. Du har ett starkt verksamhetsfokus och visar en mycket god affärsmässig förståelse. Att få andra att växa och utvecklas är också en mycket viktig del i ditt ledarskap. En välutvecklad förhandlingsvana samt goda kunskaper i företagsekonomi är viktiga beståndsdelar. Vi vill gärna att du har en akademisk utbildning.

Vidare är du skicklig på att planera och prioritera utifrån ett övergripande perspektiv med starkt driv att nå uppsatta mål och deadlines. Du har lätt att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Dokumenterad chefs- eller motsvarande arbete i ledande positioner är meriterande.

SSL AB eftersträvar mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har kompetenser som berikar vår fortsatta utveckling.

Vi erbjuder

SSL AB erbjuder ett spännande arbete i en relativt ny organisation, där möjligheterna är många. Ditt arbete kommer att innebära många spännande kontakter inom svensk innebandy, bland SSL-föreningarna och med sponsorer, samt ger dig en möjlighet att vara med och utveckla ligan till en ny nivå.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan med cv och personligt brev, dock senast 2022-11-01. Du ansöker genom att klicka på länken nedan, vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Länk till rekryteringssystemet

Observera att urval och intervjuer sker löpande och att uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Carl Wåreus, ordförande FSSL, via [email protected].