Söndag
19 Nov 10 matcher
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 3 matcher
Söndag
26 Nov 3 matcher
Fredag
01 Dec 2 matcher
Lördag
02 Dec 3 matcher
Söndag
03 Dec 2 matcher
Söndag
10 Dec 7 matcher

Dubbelvärvning rivstartar SSL-året

5 januari 2023 09:00
SSL

I sportens värld gäller det att ha rätt spelare på rätt platser. Därför är det med stor glädje som Svenska Superligan i dag kan presentera en het dubbelvärvning, som innebär en kraftsamling både internt och externt inför kalenderåret 2023. Som vd för SSL kommer nu nyckelspelaren Fredrik Johansson in i laget och han får dessutom sällskap av kommunikatören Kayvan Zarea-Ganji.


Under hösten genomförde Svenska Superligan en rekryteringsprocess för att hitta en vd som kan leda Världens bästa liga in i framtiden. Valet föll efter en mycket spännande värvningsresa till slut på Fredrik Johansson från Höllviken, som är en erkänt kompetent företagsledare både nationellt och internationellt. Han har tidigare varit vd för bland annat Jysk och Flash.

– Det ska bli väldigt spännande att påbörja detta uppdrag. Jag känner mig ytterst privilegierad att få chansen att, tillsammans med alla elitföreningar, leda Svenska Superligan framöver. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från näringslivet och mitt sedan länge gedigna innebandyengagemang ska bidra till en utvecklande resa framöver, säger Fredrik själv.

När det gäller den externa kommunikationen förstärks SSL-truppen med Kayvan Zarea-Ganji som närmast kommer från SVT Sport och nu axlar rollen som digital kommunikatör med fokus SSL. Värvningen görs tillsammans med Svenska Innebandyförbundet för att bredda ligans kommunikation, med syfte att stärka både SSL och Svensk Innebandy.

– Jag ser verkligen fram emot att inleda en lång och framgångsrik resa tillsammans med SSL. Bollsporter ligger mig extra varmt om hjärtat och det har tidigare blivit en hel del arbete med tv-nyheter och matchrapportering om innebandy. Med den insynen och en god förståelse för idrott ser jag fram emot att tillsammans lyfta SSL till ännu högre höjder. Det gör vi bland annat genom att stärka redan profilerade stjärnor och att även sätta strålkastarljuset på framtida stjärnor, säger Kayvan om uppdraget.

För Svenska Superligan innebär dubbelvärvningen en kraftsamling både internt och externt.

– Genom de här två rekryteringarna ger vi oss själva förutsättningar att ta nästa viktiga steg för Svenska Superligan. Fredrik kommer att bli en helt central nyckelspelare under resan och Kayvan kommer på vägen att bidra till framgången med sin kompetens inom kommunikation, säger Carl Wåréus som är ordförande i Svenska Superligan.

Både Fredrik Johansson och Kayvan Zarea-Ganji har tillträtt sina respektive roller med start den 1 januari 2023.