Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

IBF Falun avancerar till SM-finalen

22 april 2021 12:00
SSL-slutspelet

Med anledning av utbrottet av Covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun i semifinalserien på herrsidan, har FBC Kalmarsund meddelat Svenska Innebandyförbundet att de inte kommer till spel kommande vecka. Det innebär att IBF Falun spelar SM-final mot Storvreta IBK den 2 maj.


Det var inför den femte SM-semifinalen (av totalt sju) som det konstaterades att båda lagen hade flera fall av Covid-19 i spelartrupperna. IBF Falun ledde då matchserien med 3 - 1 i matcher.

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott har utifrån beskedet från FBC Kalmarsund beslutat att IBF Falun därigenom vinner matchserien och avancerar till SM-finalen, där de då möter Storvreta IBK i Gavlehovshallen, Gävle, söndagen den 2 maj med start kl 15:15.

– Självklart mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start. Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så, konstaterar Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren och fortsätter:

– Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.