Onsdag
20 Sep 1 match
Fredag
22 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 6 matcher
Söndag
24 Sep 5 matcher
Måndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Sep 8 matcher
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 10 matcher

Framtidsfokus på SSL-konferensen 2022

29 april 2022 16:15
SSL:s framtid

Under den årliga SSL-konferensen samlades representanter för klubbar och liga för att diskutera historia, nutid och framför allt framtid för Världens bästa liga.


Dagen före SSL-finalerna i Avicii Arena samlades klubbarna i Svenska Superligan och dess centrala organisation för den årliga SSL-konferensen. Denna brukar vanligtvis anordnas i februari, men på grund av läget med pandemin fick konferensen denna gång alltså hållas i anslutning till finalerna.

Dagen hade ett stort fokus på framtiden, med både möjligheter och utmaningar som ligger framför SSL.

– Det var otroligt viktigt för oss att kunna få träffas fysiskt igen på det här sättet. Det ger oss alltid massor av ny energi och vi kommer framåt på ett väldigt bra sätt, förklarar SSL:s ordförande Krister Kalte.

– Under de senaste åren har vi i första hand hållit kontakten digitalt och lärt oss mycket av det. Att träffas så här ger ändå en extra dimension, särskilt för de nya klubbrepresentanter som har tillkommit under de senaste åren. Gemenskapen är väldigt viktig för vår framgång.

Historien, nuet och framtiden

För att kunna titta framåt på potentiellt nya gemensamma områden fanns representanter från utomstående aktörer på plats, för att skapa intresse och förståelse för möjligheter. Olika typer av diskussioner i helgrupp och smågrupper genomfördes också, inte minst kring hur sporten bör och kan utvecklas framåt.

Under dagen fanns även SSL:s befintliga partners inom olika områden på plats för att berätta om historien, nuet och framtiden. Sportality inom webb och digital kommunikation, Spring Media inom TV-rättigheter och distribution, Bonnier & SportExpressen kring webbsändningar och redaktionell bevakning.

– I stort finns det en stark framtidstro i SSL och hos våra partners. Trots en pandemi som har bromsat oss rejält i vår utveckling har vi en väldigt bra grund att stå på. Vi är världens bästa liga på både dam- och herrsidan. För att fortsätta vara det och dessutom bli ännu bättre måste vi våga ta nya steg, både inom marknadsområdet och det sportsliga, säger Krister Kalte.