Show av Alexander Rudd - och storseger för Falun

22 februari 2020 20:25
SSL Herr

Alexander Rudd låg bakom alla fem målen när Storvreta vann mot Visby - och samtidigt tog Falun en storseger på hemmaplan mot Helsingborg.


Visby - Storvreta 1-5 (1-1, 0-1, 0-3)

Mål Visby: Andreas Jansson

Mål Storvreta: Alexander Rudd 2, Tobias Gustafsson 2, Jimmie Pettersson

Rubrikerna

– Storvreta plockade en 5-1-seger på bortaplan mot Visby, men det var länge jämnt målmässigt. Det stod 1-1 efter den första perioden innan Jimmie Pettersson kunde ge Storvreta ledningen med mittperiodens enda mål. Tobias Gustafsson utökade till 3-1 en bit in i den sista akten, och sedan utökade gästerna med två mål i slutminuterna.

– Alexander Rudd var matchens gigant. 27-åringen var inblandad i Storvretas samtliga fem mål med två fullträffar och tre assist.

– Storvreta har haft det motigt en tid och det här var den blott andra segern på de sju senaste matcherna. Det går dock att vända på det, laget har tagit sju av nio poäng i de tre senaste kamperna, så nog är formen i antågande. Segern innebär att de regerande mästarna avancerar till andraplatsen i tabellen, men då har trean Pixbo, två pinnar bakom, spelat en match mindre.

– Visby är kvar som jumbo i tabellen. Nykomlingen har sex poäng upp till fast mark.

Falun - Helsingborg 10-3 (4-1, 4-1, 2-1)

Mål Falun: Emil Ruud 3, Emil Lundmark 2, Alexander Galante Carlström, Omar Aldeeb, Malte Lundmark, Victor Wettergren, Emil Johansson

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Joel von Reis, Fredi Petersson

Rubrikerna

– Falun rivstartade mot Helsingborg och hade 3-0 redan efter knappt fem minuter, och det greppet släppte hemmalaget aldrig utan vann till slut med komfortabla 10-3.

– Malte Lundmark satte ett mål för Falun och gjorde därmed poäng för nionde matchen i följd. Annars var Emil Ruud, tre mål, och Rasmus Enström, tre assist, poängbäst hos dalalaget.

– Falun är redan klara seriesegrare, och är nu uppe på 76 poäng i tabellen. Målskillnaden imponerar: +117.

– Efter fem raka segrar så har Helsingborg förlorat två raka matcher, först mot Linköping och nu mot Falun. Skåningarna är kvar som sjua i tabellen, men då har alla lag runtomkring spelat en match mindre. Det är också tajt, lag fyra till nio ryms inom blott sex poäng.

– Inför matchen så hyllade hemmaklubben förre Falun- och landslagsprofilen Jonas Adriansson och hissade hans tröja nummer 8 till taket.