Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Veckans nyheter i SSL - vecka 32

10 augusti 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Silly season är inne i slutspurten men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Forwarden klar för Kais Mora

KAIS Mora IF (SSL Dam)

I SM-finalen 2016 var Frida Ahlstrand en av målskyttarna när Pixbo vann mot KAIS Mora. Nu är Ahlstrand, efter ett par år i Göteborg, klar för just KAIS Mora. Den 22-åriga forwarden noterade 22 poäng på 18 matcher i Allsvenskan ifjol.

– Det känns otroligt spännande och jag är väldigt taggad för att spela i SSL igen och kriga om ett till SM-GULD. Jag fick en väldigt bra känsla av KAIS Mora redan från start, ett väldigt proffesionellt intryck. Jag har höga förhoppningar på kommande säsong, komma in i gänget, vinna matcher och lira smart fartfylld innebandy, säger Frida Ahlstrand till Kais Moras hemsida.

Rutinerad målvakt till Sirius

IK Sirius FBC (SSL Dam)

Täby meddelade i våras att Matilda Östlund Visén inte blir kvar i klubben till kommande säsong. Målvakten blir dock kvar i SSL. Den gångna veckan presenterades den meriterade 27-åringen som nyförvärv i Sirius.

– Det kändes som ett självklart val att skriva på för Sirius. Personligen kände jag för ett miljöombyte och nya utmaningar där då Sirius presenterade de rätta förutsättningarna och matchade mina ambitioner, säger Matilda Östlund Visén till Sirius Facebook-sida.

Nyförvärv till nykomlingen

Team Thorengruppen SK (SSL Dam)

I veckan blev det klart att Team Thorengruppen tar över Ikus plats i SSL. Strax därefter presenterade klubben Clara Forssén, senast i Dalen, som nyförvärv. 24-åringen, som gjort sex raka säsonger i SSL, levererade tio poäng på 23 matcher ifjol.

– Jag vill ta nästa steg och se hur bra jag bli, och det är därför jag valt att byta. Jag tror att vi kan bli ett väldigt bra lag. Jag har spelat mer defensiv innebandy de senaste åren, men tror det kan bli mer offensivt nu. Jag vill utveckla den biten. Sen har jag rutin med sex år i Dalen och vill bidra med det, säger Clara Forssén till Thorengruppens hemsida.

Lagkapten gör comeback

Jönköpings IK (SSL Herr)

I våras, efter säsongen, meddelade Rickard Hessmer att han slutar. Nu har han ändrat sig. Lagkaptenen, som gjorde 38 poäng på 29 matcher ifjol, kör vidare med Jönköping trots allt. En jätteförstärkning för smålänningarna, så klart.

– Jag var egentligen helt inställd på att förra säsongen skulle vara min sista på elitnivå. Men någonstans var man inte helt nöjd över hur förra säsongen blev som var en konstig säsong och så vill jag inte avsluta. Beslutet känns verkligen helt rätt och det känns som vi börjat bygga ett väldigt intressant lag ihop med en bra tränarstab så jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Rickard Hessmer till Jönköpings Facebook-sida.

"Norrbottens bästa back" till Dalen

IBK Dalen (SSL Herr)

Dalen förstärker backbesättningen med "Norrbottens bästa back" Anton Ahlbäck som plockas in från Wibax. 20-åringen levererade nio poäng på 22 allsvenska matcher ifjol, och har fått mycket beröm för sina insatser på Dalens träningar så här långt.

– Väldigt roligt att få välkomna Anton till vårt lagbygge. Det här är en kille som gjorde ett väldigt gott intryck redan första gången jag träffade honom! På banan upplever jag honom som en kraftfull duellspelare som inte är rädd att kliva in i närkamper. Utöver det så spelar han en väldigt osjälvisk innebandy där jag upplever att fokus är att göra sina medspelare så bra som möjligt, säger Dalens tränare Jonatan Brolin till klubbens hemsida.