SM-final: Thorengruppen - Pixbo

23 april 2021 11:00
SSL Dam

Dags att kolla in finalen i SSL Dam där Thorengruppen ställs mot Pixbo. Hur ser statistiken ut? Hur har lagen stått sig mot varandra i år? Vad är värt att notera inför drabbningen?


INBÖRDES MÖTEN

2020-10-04 Thorengruppen-Pixbo 7-5
2020-12-13 Pixbo-Thorengruppen 2-3

VÄGEN TILL FINAL

THORENGRUPPEN

PIXBO

SPELARSTATISTIKEN SLUTSPEL

THORENGRUPPEN

Poängbäst: Veera Kauppi, 20
Målbäst: Veera Kauppi och Sofia Joelsson, 13
Assistbäst: Veera Kauppi, 7

PIXBO

Poängbäst: Cajsa Elm, 14
Målbäst: Denisa Ratajova, 9
Assistbäst: Cajsa Elm, 8

NOTERINGAR

– Thorengruppen vann båda grundseriematcherna mot Pixbo under säsongen.

– Thorengruppen är nykomling i SSL i år och når alltså SM-final direkt. Stora delar av truppen kommer från fjolårets guldlag Iksu som drog sig ur SSL så det vimlar av skickliga och meriterade spelare i laget.

– Senast Pixbo var i SM-final var 2016. Då vann laget guld efter en 6-5-seger mot Mora. Årets final blir föreningens tredje genom åren.

– Veera Kauppi har haft en makalös säsong hittills. Thorengruppen-forwarden har gjort totalt 91 poäng på 27 matcher i grundserie och slutspel.

– Thorengruppens Amanada Delgado Johansson har svarat för totalt tre mål och två assist i två matcher mot Pixbo den här säsongen.

– Pixbos Caroline Adelöw är poängbäst mot Thorengruppen i år. Hon har gjort två mål och en assist på två matcher mot Umeå-laget.

– Båda lagen har spelare som precis kommit tillbaka efter korsbandsskador: Sofia Joelsson i Thorengruppen och Klara Loneberg i Pixbo.

INTERVJUERNA

SLUTSPELET

Förutsättningar och spelschemat i SSL:s slutspel hittar du här:

Läs mer om SSL-slutspelet 2021