Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match

Veckans nyheter i SSL - vecka 34

24 augusti 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Seriestarten är inte speciellt långt borta men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Målskytten blir kvar

Karlstad IBF (SSL Dam)

Luize Bilinska har varit en notorisk mål- och poängmakare sedan hon anslöt till Karlstad för fyra år sedan. Framtiden har varit oviss under sommaren, men den gångna veckan så bestämde sig lettiskan, som gjorde 29 poöng på 24 matcher ifjol, för att stanna i Värmland. Det nya avtalet är skrivet på 1+1 år.

– Luize är en viktigt pusselbit i anfallet och notorisk poänggörare. Att hon dessutom är rightare gör nu att vi har tre stycken i laget. Känns väldigt skönt och glädjande att vi nu är i hamn, säger sportchefen Mathias Engelbrektsson till klubbens hemsida.

Egna produkten stannar

IBK Lund Elit (SSL Dam)

Ifjol spelade Alice Sköld både i Lunds division ett-lag och allsvenska lag. Nu står det klart att den stabile centern förlänger med klubben, och därmed är klar för SSL-spel. Sköld, som är en egen produkt och född år 2000, har skrivit på ett treårsavtal.

– Att få chansen att spela i SSL gick inte att tacka nej till. Det är en toppenmöjlighet till att fortsätta utvecklas. Det kommer bli en rolig och spännande säsong, säger Alice Sköld till Lunds hemsida.

Viktiga pjäser kvar i Täby

Täby FC IBK (SSL Dam)

Täby levererade två glädjebesked i veckan, både Julia Croneld och Agnes Wiklund blir nämligen kvar i klubben.

Målskytten och volleyspecialisten Croneld gjorde tretton mål och 22 poäng på 24 matcher ifjol, och har varit en frekvent poängmakare sedan hon anslöt från Tyresö-Trollbäcken för några år sedan.

– Jullan har alla förutsättningar att ta ännu fler steg i sin utveckling, en målskytt av rang som jag tror kommer ta ytterligare steg kommande säsong. Hon är bättre tränad än tidigare, säger Täbys sportchef Robin Andersson till Täbys hemsida.

Wiklund kom till Täby från Sirius förra sommaren, och svarade för 21 poäng på 21 matcher ifjol, men missade också matcher på grund av skador.

– Att Agnes väljer att fortsätta i TFC är vi mycket glada över! En irrationell forward med stora styrkor i det offensiva där hennes passningsspel håller otroligt hög klass, säger Robin Andersson om förlängningen.

Rutinerade forwarden fortsätter

Täby FC IBK (SSL Dam)

Vid sidan om Croneld och Wiklund så har Täby också fått klartecken från Ranja Varli som fortsätter sin satsning i klubben. Den rutinerade forwarden svarade för 35 poäng på 20 matcher ifjol. Så här motiverar hon beslutet:

– Dels för att förra säsongen fick sådant konstigt slut, men också för att vi i år har ett spännande lag med riktigt bra nyförvärv där vi har stor chans att vinna SM-guld, säger Ranja Varli till SportExpressen.

Nykomlingen presenterar trupp

Team Thorengruppen SK (SSL Dam)

Nykomlingen Team Thorengruppen har i veckan presenterat den trupp som ska spela i SSL i höst.

Redan förra veckan annonserades att Emelie Wibron tillkommer från IKSU. Men inte nog med det, ett helt koppel IKSU-spelare är klara för klubben: målvakterna Emelie Fällman och Lovisa Hedin, backarna Sandra Svärd, Cornelia Fjellstedt, Jonna Stenvall och Ellinor Berling, samt forwardsen Myra Aggestål, Sofia Joelsson, Maja Viström, Amanda Delgado Johansson, Tilde Hållstam, Amanda Gezelius, Veera Kauppi och Oona Kauppi.

Dessutom kommer Ida Waern in från RIG Umeå och Alexandra Güzel ansluter från Dalen.

Tjeck till Höllviken

Höllviken IBF (SSL Herr)

Höllviken förstärker truppen och offensiven med tjecken Jonas Kreysa. 20-åringen var stor hjälte när Tjeckien vann U19-VM där han svarade för sju mål på fem matcher, och skåningarna hoppas att han ska kunna leverera i SSL också.

– Tack för välkomnandet och det känns riktigt bra! Att spela i SSL har alltid varit min dröm och mitt mål så jag är mycket tacksam för den här möjligheten, säger Kreysa till Höllvikens Facebook-konto.

Höllviken meddelar också att Julian Nihlén tecknat nytt avtal.

– Känns fantastiskt kul, säger forwarden till Höllvikens Facebook-konto.