Resumé

Sju matcher spelades den föregående veckan i SSL. Bland annat blev det segrar för Linköping och Falun. Dessutom har Växjö fått upp ångan. Smålänningarna fick med sig sju poäng på tre matcher.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Växjö lämnar veckan med sju poäng

Sju matcher var under den föregående veckan. Den inleddes med Växjö mot Sirius. Smålänningarna har fått upp farten på slutet. I segermatchen mot Uppsalalaget noterades Markus Jonsson för två mål och veckan startades på bästa av möjliga vis.

Storvreta har haft en tuffare period men verkar ha hittat tillbaka. Höstsäsongens succélag Mullsjö var på besök i IFU Arena. Uppsalagänget stod för en gedigen laginsats i 5-1-segern mot västgötarna. Simon Götz noterades för två mål för upplänningarna.

I Skåne gästades Helsingborg av Falun. I en sannerligen målglad match. Gästerna drog ifrån till en 5-0-ledning och skåningarna skulle dock se till att se blev spännande. Med fyra minuter kvar av matchen var Helsingborg enbart målet ifrån en kvitteirng. Dock räckte det inte hela vägen - utan Falun replikerade med två mål på slutet och vann med 8-5. Gästernas Alexander Galante Carlström noterades för två mål samt två assist.

Linköping är ett av säsongens succélag så här långt. Nykomlingen Haglunda var på besök i Sporthallen i Östergötland. Hemmagänget fortsatte att ånga på och vinna stort. Simon Palmén, William Almlöf och Jesper Alm noterades för två mål vardera när Haglunda besegrades med 11-2. Linköping har nu gjort 107 mål på 15 matcher.

Mullsjö skulle visa sig få en tuff vecka. En förlust mot Storvreta på bortaplan. Sedan väntade Växjö på hemmaplan. Ett formstarkt gästande gäng, tog över tillställningen tämlingen omgående och var i en 3-0-ledning efter en period. Sedan var det gästerna med ett lugn, vilket skulle resultera i en 8-2-seger när Växjös Tommy Bolin noterades för ett hattrick.

I Eriksdalshallen blev det en målglad och spännande match. Pixbo var i ledning två gånger i matchen. Djurgården en. Tidigt i den tredje perioden var Mölnlyckelaget i en 7-4-ledning. Stockholmarna hittade dock en imponerande väg tillbaka för en kvittering - mycket tack vare Filip Rönnkvist. Djurgårdsspelaren gjorde fyra (!) mål och satt dessutom kvitteringsmålet till 8-8. Väl framme i förlängningenvar det gästerna med det sista ordet. Rutinerade Martin Östholm gjorde 9-8-målet. Östholm står nu på 318 mål i SSL (grundserien och SSL inkluderat).

Veckan summerades med ett högoktanigt möte mellan Falun och Växjö. Kanske en försmak på ett hett slutspelsmöte? Så kan det mycket väl bli. En svängning match var det sannerligen. Med ledning för Växjö. Innan Falun tog över den. Innan Växjö vände tillbaka och var i 7-4-ledning inför den tredje perioden. Väl där jobbade sig Falun successivt in i matchen igen och matchen fick avgöras på förlängning. I förläningen lyckades inte Växjö förvalta ett straffslag och lite mer än halvvägs in, avgjorde hemmalagets Malte Lundmark.

Höjdpunkter: Het match mellan Falun och Växjö

Veckans utropstecken

• Linköping ny serieledare efter storsegern på hemmaplan mot Haglunda.
  • Växjöspelaren Adam Nilssons succé i SSL fortsätter. 14+4 poäng på nio matcher.
  • Falun är serietvåa. Dalalaget har lika många poäng som Linköping. Östgötarna har dock gjort fler mål.
  • Djurgårdens Filip Rönnkvist (som spelar på dubbellicens) hade en sannerligen fin dag igår. Fyra mål och två målgivande passningar. Rönnkvist har nu mäktat med elva poäng på åtta matcher i SSL.
  • En tuff vecka för Mullsjö. Förluster mot Storvreta samt Växjö.

Resultat

Växjö - Sirius 7-4
Mål, Växjö: Markus Jonsson 2, Samuel Folkesson-Algman, Patrik Gustavsson, Jesper Sankell, Manuel Maurer, Adam Nilsson.
Mål, Sirius: Luca Graf 2, Fredrik Sandquist 2.

Storvreta - Mullsjö 5-1
Mål, Storvreta: Simon Götz 2, Victor Andersson, Filip Eriksson, Albin Sjögren.
Mål, Mullsjö: Pelle Tarenius.

Helsingborg - Falun 5-8
Mål, Helsingborg: Daniel Johnsson 2, Max Wahlgren, Oscar Johansson, Linus Nordgren.
Mål, Falun: Alexander Galante Carlström 2, Omar Aldeeb, Casper Backby, Emil Ruud, Victor Wettergren, Linus Holmgren, Emil Kalentun.

Linköping - Hagunda 11-2
Mål, Linköping: Simon Palmén 2, William Almlöf 2, Jesper Alm 2, Matej Jendrisak, Lucas Karlsson, Ola Hyltén, Oskar Hovlund, Oskar Seth.
Mål, Hagunda: Joakim Alvinder, Mattias Jansson.

Mullsjö - Växjö 2-8
Mål, Mullsjö: Pelle Tarenius, Simon Karlsson.
Mål, Växjö: Tommy Bolin 3, Ludwig Persson, Adam Nilsson, Victor Hansson, Daniel Johansson, Ludvig Öberg.

Djurgården - Pixbo 8-9 e.f
Mål, Djurgården: Filip Rönnkvist 4, Viktor Juote, Patrik Kareliusson, Patrik Schantz, Gustaf Sandberg.
Mål, Pixbo: Gustav Fritzell 3, Martin Östholm, Alfredr Pettersson, Oskar Weissbach, Martin Ojaniemi, Anton Eriksson.

Falun - Växjö 8-7 e.f
Mål, Falun: Casper Backby 2, Emil Johansson, Rasmus Ensström, Johan Samuelsson, Magnus Jansson, Malte Lundmark, Emil Ruud.
Mål, Växjö: Adam Nilsson 3, Felix Göthberg 2, Markus Jonsson, Ludwig Persson.