Fredag
15 Feb 6 matcher
Lördag
16 Feb 3 matcher
Söndag
17 Feb 10 matcher
Idag 1 match
Onsdag
20 Feb 4 matcher
Torsdag
21 Feb 1 match
Fredag
22 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 5 matcher
Söndag
24 Feb 9 matcher

Ung poängspruta till Dalen

14 juni 2018 08:55
SSL Herr Silly

Han har varit Gimonäs Umeå IF trogen under hela sin karriär och gjorde sin första säsong i division 1 under 2017/2018. Då svarade Wilhelm Vihtari Hansson för 36 poäng på 22 matcher - nu väntar SSL-spel med IBK Dalen.


Efter förra säsongen när 18-årige Wilhelm Vihtari Hansson svarade för 16 mål och 20 assist på 22 matcher i division 1, var det många som fick upp ögonen för den unge talangen. Efter att ha funderat länge stod det klart att IBK Dalen vann dragkampen om forwarden.

– Självklart var det jättekul när Dalen hörde av sig då det visade på att man hade gjort något bra under föregående säsong. Nu när allt är klart känns det riktigt bra och jag känner att laget har välkomnat mig med öppna armar. Det känns som det är ett lag med sköna grabbar men som samtidigt är väldigt tävlingsinriktade, säger Wilhelm Vihtari Hansson till klubbens hemsida.

Vihtari Hansson kommer att debutera i Dalentröjan redan under denna vecka när laget åker till Prag för att delta i försäsongscupen Bohemia Trophy. 18-åringens målsättningar för kommande säsong är klara, att försöka ta en plats i laget, köra på och fortsätta utvecklas som innebandyspelare.

– Jag kände att det är i Dalen jag kan få bäst möjlighet och dom bästa förutsättningarna för att uppnå min fulla potential.

IBK Dalens tränare Jonatan Brolin beskriver sitt nyförvärv som en spännande spelare som är uthållig och löpstark. Men också en kille som har en känsla för det offensiva spelet och som gillar att vara med och göra mål och assist.

– Jag tror att Wille kommer överraska många med sin fysik och sitt hårda jobb över hela banan. För mig är han en spelare som absolut kommer att konkurrera om platser till U-19 VM efter kommande säsong och det känns väldigt spännande att få vara med och jobba med hans utveckling på nära håll, säger tränare Jonatan Brolin.