Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 9 matcher
Söndag
19 Sep 4 matcher
Fredag
24 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 10 matcher
Söndag
26 Sep 3 matcher

Moa Andersson: "Det har varit ett tufft beslut"

10 maj 2019 16:00
Intervju

Den unga backtalangen Moa Andersson har nu bestämt sig, efter tre säsonger i KAIS Mora, att ge sig ut på nya äventyr. Säsongen 2019/2020 kommer Andersson att spela i Pixbo Wallenstam. "Pixbo känns som ett jättehärligt lag", säger 18-åringen till SSL.se.


Moa Andersson gjorde sin sista match med KAIS Mora i finalen mot Täby, en match där hon svarade för ett av dalalagets mål, men där de sedan fick se sig besegrade och åka hem med en ny finalförlust.

– Det är ju fortfarande tungt när man tänker tillbaka, man har krigat så mycket under hela säsongen och vi ville det här mer än någonsin innan. Så det är fortfarande tungt när man tänker tillbaka, för det är ett sådant underbart lag jag har spelat i den här säsongen.

KAIS Mora tog ledningen med 1-0 men Täby fick, efter en stark mittenakt, åka hem med en guldmedalj och dalalaget tog sin fjärde raka silvermedalj.

– Jag tror att vi inte riktigt var där 100 procent. Vi trodde att IKSU skulle gå till final, men det blev Täby. Det kan ha varit en del i det. Men sedan tror jag att vi inte riktigt var där, vi hade det inte med oss tyvärr, konstaterar Andersson.

Hur skulle du beskriva din egen säsong?

– Jag tycker att jag har tagit kliv offensivt den här säsongen, att jag vågar fylla på mer offensivt och tagit kliv där. Sedan tror jag att jag har vuxit som spelare, att jag vågat tro mer på mig själv det här året. Jag har tagit obekväma ytor och vågat mera helt enkelt.

Nu väntar nya äventyr för den unga backen och efter studenten i sommar går flyttlasset till västkusten och Pixbo Wallenstam.

Hur skulle du summera dina tre år i Mora?

– Oj, de har varit helt fantastiska faktiskt. Klart det har gått upp och ned, men helt generellt har jag verkligen gjort rätt val när jag valde att flytta hit till gymnasiet. Mora som stad har varit helt perfekt när man har gått i skolan, haft mycket träningar och mycket plugg. Och sedan att jag fick ta klivet upp till SSL så tidigt har gjort mig till en mycket bättre spelare tror jag - så de har varit helt underbara.

Moa Andersson lämnade Stockholm för att läsa innebandygymnasium i Mora, men nu väntar alltså nya äventyr i en ny storstad.

– Det har varit ett tufft beslut, men i slutändan har jag väl känt att jag behöver en ny utmaning. Eftersom jag ändå bott här i tre år nu, det är ganska länge. Jag behöver något nytt liksom, jag känner att det kan få mig att ta nästa steg i min utveckling. Pixbo känns som ett jättehärligt lag, tjejerna känner jag några stycken sedan tidigare från U19. Och tränare i Pixbo, Per Tjusberg, han blev ju årets tränare i år så bara det säger väldigt mycket, att han är väldigt bra. Och eftersom jag kommer från Stockholm så tror jag att Göteborg kommer att passa perfekt.

Kollade du även hem mot Stockholm nu när det var dags att röra på sig?

– Ja det har jag väl gjort, det måste jag säga att jag har gjort. De valen jag har haft har jag kollat över. Men att flytta hem just nu känns inte som ett alternativ faktiskt. Jag vill göra min resa och sen får vi se var hem är efter den resan.

Moa beskriver sig själv som en snabb back men konstaterar snabbt att hon är bekväm med flera roller.

– Jag kan både vara den gär städgumman men samtidigt vara en offensiv back. Jag gillar att kriga, jag är en sån som kan göra grovjobbet i bakgrunden och jag är nöjd med det. Jag är ändå ganska teknisk och kan bidra både offensivt och defensivt.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

– Mina egna förväntningar just nu är väl bara att komma in i laget, lära känna Göteborg och allt såntdär. Men sedan lagmässigt och spelmässigt tycker jag att vi ska kriga om en plats i toppen, avslutar 18-åringen.